Як у Ніжині святкують Яблуневий Спас. Фото

Сьогодні, 19 серпня, Свята Православна Церква святкує День Преображення Господнього. У народі це свято називають ще Яблуневий Спас. Повідомляє mynizhyn.com. В цей день згадуються

Сьогодні, 19 серпня, Свята Православна Церква святкує День Преображення Господнього. У народі це свято називають ще Яблуневий Спас. Повідомляє mynizhyn.com. В цей день згадуються


Сьогодні, 19 серпня, Свята Православна Церква святкує День Преображення Господнього. У народі це свято називають ще Яблуневий Спас.

Повідомляє mynizhyn.com.

В цей день згадуються Євангелійські події, що відбулися на горі Фавор (Табор), де явилася Божественна велич і сила Христа. На очах у трьох апостолів Петра, Якова та Іоана Господь Ісус Христос преобразився. Лице Його засяяло, як сонце, одежа ж Його стала білою, як світло. І з’явилися перед ними старозавітні пророки – Мойсей та Ілія. Потім їх осінила світла хмара й вони почули з неї голос, який говорив: "Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління. Його слухайте".

В це величне свято у Ніжині в усіх храмах проходили святкові богослужіння. Люди зі святковими кошиками йшли до церков і храмів, аби посвятити солодкий літній урожай. Яблука, груші та мед продавали по всьому місту. На Гоголівській вулиці продавали запашні пироги на будь-який смак, букетики з квітів і колосків, мед, виноград, яблука тощо.

Біля Всіхсвятської церки і Миколаєвського собору люди зібралися в очікуванні освячення.

В Покровському храмі отець Михаїл разом з отцем Олександром щедро кропили людей святою водою, освятили і яблуневий сад, що знаходиться на території храму.

Мокрі й усміхнені люди йшли додому щасливі і спокійні.

Всіх  вітаємо з Преображенням Господнім! Бажаємо здоров'я, душевного спокою і сил!

Наталія Нікітіна 




















































































































































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: