Житловий комплекс у Третьому мікрорайоні стане окрасою Ніжина

Індивідуальне опалення, свій власний закритий двір, що утворився завдяки правильному розташуванню будинків, просторі квартири з великими кухнями. Похизуватись сучасними новобудовами може

Індивідуальне опалення, свій власний закритий двір, що утворився завдяки правильному розташуванню будинків, просторі квартири з великими кухнями. Похизуватись сучасними новобудовами може

ПОЗИЦІЯ


ЗА СПРИЯННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ АНАТОЛІЯ ЛІННИКА ТА ЙОГО СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ ТА "ЧЕРНІГІВСЬКОЇ БУДІВЕЛЬНОЇ КОМПАНІЇ "УКРСІВЕРБУД" У МІСТІ ВІДНОВИЛОСЯ БАГАТОКВАРТИРНЕ ДОМОБУДІВНИЦТВО

Індивідуальне опалення, свій власний закритий двір, що утворився завдяки правильному розташуванню будинків, просторі квартири з великими кухнями. Похизуватись сучасними новобудовами може не кожен райцентр області. Серед щасливчиків — 70-тисячний Ніжин.

У Ніжині буквально за два роки по вулиці Третій мікрорайон виріс цілий житловий комплекс. Новий сучасний на 300 квартир.

Зводить житло у Ніжині чернігівська будівельна компанія «УкрСіверБуд». Інвестор — «ЖИТЛОІНВЕСТ». Перші дві черги введено в експлуатацію ще минулого року. Там вже живуть новосели. Одні вже повністю заселились, інші — роблять ремонти. Цьогоріч будівельники планують повністю здати увесь комплекс.

«Ніжинцям — житло і робочі місця. Нові будинки як показник розвитку регіону.»

Ідея відновити житлове багатоквартирне домобудівництво у Ніжині з’явилася чотири роки тому. Наприкінці 2016 на місці нинішнього житлового комплексу встановили капсулу як символ майбутнього будівництва.

— Ніжинські влада сподівається зробити місто привабливим для інвесторів і показати, що невеликі населені пункти можуть успішно розвиватися, — наголошував тоді міський голова Анатолій Линник.

Співпрацею з інвесторами та будівельниками мер задоволений і зараз.

— Я розумів, що багатоквартирне будівництво — це свого роду індикатор рівня розвитку економіки регіону, — говорить Анатолій Лінник. — Такого масштабного будівництва у Ніжині не було багато років.

Ми розробили генеральний план. І визначили території, які можуть бути виділені під будівництво житлових комплексів.

— Як обирали будівельників?

— Хотілося, щоб інвестор не просто отримав ділянку, а реально будував. Так, на рахунку «УкрСіверБуду» реалізовані об’єкти не тільки у Чернігові, а й по всій області. У будинках, зведених компанією, живуть люди.

Та й житловий комплекс потребував масштабної організації, яка б мала досвід, техніку, трудові ресурси, — пояснює вибір Ніжина на користь чернігівських будівельників Анатолій Валерійович.

Новий житловий комплекс це не лише комфортне житло для ніжинців, а й робота для місцевих. Адже «УкрСіверБуд» залучає до зведення об’єкту ніжинських спеціалістів, створюючи нові робочі місця. А ще використовує цеглу ніжинського виробництва.

Минулого року квартиру у житловому комплексі завдяки рішенню міської влади отримав чемпіон з боксу ніжинець Петро Іванов.

Чудово, що з’явилась можливість придбати для нашого чемпіона і гордості Ніжині квартиру у новобудові, а не на вторинному ринку, — продовжує Анатолій Валерійович. — І це ще не все. Найближчим часом плануємо також придбати у цьому ж комплексі житло для ще однієї нашої спортсменки, чемпіонки Європи з самбо Наталії Чистякової. Знаю, що і ніжинський авіаційний загін за програмою придбав квартири у цьому ж житловому комплексі. Та й загалом квартири тут мають попит серед ніжинців. Адже попри досить високу якість самого житла ціни досить доступні. Завдяки чому молоді сім’ї лишаються у Ніжині.

Сам не раз бачив як у дворі гуляють багато родин з дитячими візочками. То ж працюємо разом над розбудовою нашого рідного Ніжина, — підсумував міський голова Анатолій Лінник.

Термодім зі спортивною залою та гаражами

— Житловий комплекс складається з трьох будинків по дві секції кожен, — розповідає Валерій ВИДИШ, начальник дільниці «УкрСіверБуду» у Ніжині. — Перші секції було зведено за «збірно-каркасно-монолітною» технологією, яку розробила проектна група «УкрСіверБуду» на чолі з генеральним директором Віктором Верешею. Такі багатоповерхівки ще називають термодім. Адже будинки виходять теплі та міцні. Наразі всі зовнішні мережі — газо-, водо-, електропостачання та каналізація — виконані в повному обсязі. Зараз тривають роботи з благоустрою території. А також завершують опорядження фасаду. Побудовано мережі зливової каналізації для забезпечення ефективного водовідведення. А також облаштовано насосну станцію, яка забезпечить безперебійне водопостачання мікрорайону.

— Які квартири пропонуєте майбутнім жителям?

Набір квартир досить широкий. Різні площі та планування, — пояснює Валерій Вікторович. — Однокімнатні квартири — до 50 квадратних метрів. Двокімнатні — до 65. Є і трикімнатні квартири площею до 80 квадратних метрів.

Особливістю житлового комплексу є те, що завдяки своєму розташуванню будинки утворюють закритий двір, свою власну територію. І за бажанням жителі вже самі можуть скористатися послугами консьєржа.

Також у другому будинку запланована спортивна зала. Поруч — збудовані гаражі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: