Діти у школах, автобуси на зупинках: що кажуть про послаблення карантину ніжинці. Відео

Відучора в Ніжині та Носівському районі запрацювали заклади освіти та громадський транспорт. Місто і район поки залишаються у «червоній» карантинній зоні. Що таке можливо, 21 вересня вирішила

Відучора в Ніжині та Носівському районі запрацювали заклади освіти та громадський транспорт. Місто і район поки залишаються у «червоній» карантинній зоні. Що таке можливо, 21 вересня вирішила


Відучора в Ніжині та Носівському районі запрацювали заклади освіти та громадський транспорт. Місто і район поки залишаються у «червоній» карантинній зоні. Що таке можливо, 21 вересня вирішила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних питань.

Повідомляє suspilne.media.

10-та година ранку, ніжинська школа №9. Сьогодні, 22 вересня, до неї повернулися учні. Їх відправили на дистанційне навчання 14-го вересня, коли Ніжин потрапив до «червоної» карантинної зони. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних питань дозволила відновити звичні уроки в школах цього міста та Носівського району, який теж перебуває у «червоній» зоні.

У школі постійно проводять вологе прибирання та дезінфекцію, каже Володимир Рибак. У вчителів щодня, перед початком роботи, перевіряють температуру. А для дітей, щоб вони менше контактували, розробили маршрути коридорами школи, визначили, які класи на яких поверхах навчаються, а також відкрили всі входи.

Запрацював у Ніжині і громадський транспорт. Почали курсувати приміські і міжобласні маршрути.



Натомість, потяги та електрички поки лише висаджують пасажирів. Директорка вокзалу на камеру говорити не захотіла, поза нею сказала, що вони готові до роботи, але чекають вказівок від керівництва з Києва.

Інші карантинні обмеження, які стосуються «червоної» зони, тут залишаються.

Поки обмеження «червоної» зони діє у Ніжині до 27-го вересня. Наприкінці цього тижня державна комісія ТЕБ та НС має переглянути зонування країни.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: