Урок добра: як у дитсадку малеча турбується про пернатих

«Ми про "РАЙ ПТАШИНИЙ" восени подбали, Щоби наші птахи повесні співали!» Довготривалий проект еколого-натуралістичного спрямування «Як ДІТИ про птахів піклуються» продовжується. І це вже

«Ми про "РАЙ ПТАШИНИЙ" восени подбали, Щоби наші птахи повесні співали!» Довготривалий проект еколого-натуралістичного спрямування «Як ДІТИ про птахів піклуються» продовжується. І це вже


«Ми про "РАЙ ПТАШИНИЙ" восени подбали, 
Щоби наші птахи повесні співали!»

Довготривалий проект еколого-натуралістичного спрямування «Як ДІТИ про птахів піклуються» продовжується. І це вже під «Голубим небом» закладу дошкільної освіти №13 «Берізка»!

«Природа вчить мудрості, не промовивши ні слова, сповнює ваше серце , любі діти, якоюсь дивною любов'ю, яку оберігатимете ви, як своє життя…», - звертаються вихователі у «Пташиному раї» до малечі. Це талановиті, невтомні наші педагоги Колесник А.В. і Божок Т.Г., Парубець Н.Г. і Гавриляко Ю.В., Костандова І.В. і Вергун І.А., Бабич А.В. і Співак М.В., Мархель І.В. і Горна Л.О., Хорешко Н.В. Це вони, по - новому, захопили дитячу цікавість, підключивши до проекту безсмертну спадщину Великого Добротворця - В.О.Сухомлинського, наповнивши кожен Тематичний День цікавою корисно-пізнавальною працею, енциклопедичною інформацією про світ тварин і птахів і т.д.

«…Природа і людина — єдине ціле. Торкнись краси природи усім серцем, Немов руками ніжних осінніх листочків. І пригорни хоча б один до себе, неначе мати любих діточок…», - це один із фрагментів міні-заняття у «Пташиному раї».

Змістовий аналіз мотиваційної сфери особистості у взаємодії з природою дозволяє виявити гуманістичні потреби, які спонукають до добра, співчуття до живого, бажання захистити пташок, що залишилися зимувати у «Пташиному раї» нашого садочка.

Саме завдяки інтерактивним заняттям під «Голубим небом», у малят яскраво розвивається образна уява і неповторна фантазія, які спонукають дітей до творчості, до пошуку, до інтелектуально - розумової діяльності…

Ось крислаті Лісовички вже обвішані качанами кукурудзи для великих пташок, а у Казкових годівничках крихти хліба після сніданку, зерна пшениці,смачне насіння – це для дрібних птахів… Кипить робота і у педагогів, і у діток ! Ось і наші батьки разом з дошкільнятами змайстрували незвичайні годівнички і вранці з любов’ю розмістили їх у «Пташиному раї». Що ж може бути цінніше, а ніж спільна праця дітей і дорослих в імя любові і турботи та бережливого ставлення до пернатих.

Летіть до нас, милі птахи, турботливі діти і дорослі допоможуть вам пережити дощову осінь і сувору зиму, щоб повесні ви весело щебетали та дякували малечу.

Директор ЗДО №13 Наталя Примушко































































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: