Патріарх Філарет продовжує нагороджувати ніжинських волонтерів

Тамара Стратілат, отець Сергій Чечин, Олександр Шалай та Владислав Зубенко, які широко відомі своєю волонтерською діяльністю отримали нагороди від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета у Києві

Тамара Стратілат, отець Сергій Чечин, Олександр Шалай та Владислав Зубенко, які широко відомі своєю волонтерською діяльністю отримали нагороди від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета у Києві

Днями на запрошення предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Світлішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета його представництво у Києві відвідала делегація ніжинців у складі: відомого не лише в Ніжині та в Чернігівській області, а й на теренах всієї України, особливо – у східних її регіонах, відомого волонтера отця Сергія Чечина; голови громадського об’єднання Ліга «Ділова жінка» Тамари Стратілат; депутата міської ради Олександра Шалая та приватного підприємця з Вертіївки Владислава Зубенка.

Тамару Стратілат Філарет нагородив орденом великомучениці Варвари, а Олександра Шалая та Владислава Зубенка – медалями «За жертовність і любов до України».
Нагадаємо, що депутат районної ради, підприємець Владислав Зубенко передав 1 тис. євро на реанімобіль для 13-го батальйону, який із о. Сицилія (Італія) передала діаспора на безоплатній основі. Проте, трансфер та переоформлення авто потребували значних коштів – 4 тис. євро. Представники діаспори зібрали одну тисячу, ще одну – волонтери Городнянщини. Далі долучилися ніжинці. Зрештою Владислав вніс власні кошти. Наразі оснащене відповідно до всіх вимог авто допомагає рятувати здоров’я і життя захисникам східних кордонів.

По темі:  Ніжинський волонтер отримав нагороду “За жертовність та любов до України" від Патріарха Філарета
 
Світлійший Патріарх у своїй промові про заслуги волонтерів у цей складний для країни час поставив місто Ніжин і його добровільних помічників воякам у зоні АТО за приклад для наслідування. Адже з міста щотижня у зону антитерористичної операції від’їздить авто з усім необхідним для військових. За кермом – незмінний духівник, наставник і порадник, зв’язковий між миром і війною, між родинами і їхніми захисниками – отець Сергій.
 
Того ж дня Світліший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вручив бійцям 30-ї бригади 275 комплектів форми та берців.

За матеріалами газети "Ніжинський вісник"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: