Проблеми з “газовим королівством”? Приходьте на засідання виконкому

Якщо у вас проблеми з газовою службою, визнали непридатним газовий лічильник чи нарахували казкові суми за спожитий газ — ласкаво просимо на наступне засідання міськвиконкому, яке заплановане на 18 червня.

Якщо у вас проблеми з газовою службою, визнали непридатним газовий лічильник чи нарахували казкові суми за спожитий газ — ласкаво просимо на наступне засідання міськвиконкому, яке заплановане на 18 червня.

Якщо у вас проблеми з газовою службою, визнали непридатним газовий лічильник чи нарахували казкові суми за спожитий газ — ласкаво просимо на наступне засідання міськвиконкому, яке заплановане на 18 червня. ГО  “Самопоміч” збирає громадян, які мають запитання до газовиків, а міська влада, зі свого боку, запросить представників “Чернігівгазу” для розв'язання наростаючого конфлікту.

Засідання міськвиконкому 11 червня заврешувалося зверненнями громадян. Одним з найгучніших з них стало звернення Святного Сергія Миколайовича стосовно газової служби міста й області.

Ситуація наступна. Працівники служби у його будинку по вулиці Шевченка 120 в кінці січня зняли лічильники на перевірку. За кілька днів власників 15 квартир повідомили, що їх лічильники непридатні до застосування, потрібен ремонт на підприємстві, що їх виготовляє і тому вони мають їх забрати і ремонтувати самостійно за власний рахунок.
 

Звернення Святної Н.В щодо ремонту до регіональної газової компанії “Чернігівгаз” результату не принесло. Після цього вони звернулися до Чернігівського товариства захисту прав споживачів та НКРЕКП (Національної комісії, що здійсню регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) і, за словами Сергія Миколайовича, сталося диво. Як тільки в “Чернігівгазі” дізналися про такі зверненння — лічильник виявився справним. Але вже за кілька місяців історія повторилася. Тож тепер він і звернувся до міськвиконкому за допомогою.

Реакція виявилася швидкою. Подібні звинувачення посипались, як з мішка. У когось лічильник визнали непридатним, довелось купити новий, але старий працівники газової служби забрали, нібито на запчастини. Інший випадок — лічильник тримали два місяці, а за цей час нарахували оплату по газу на більш ніж дві тисячі гривень.

З'явилися і приклади того, як боротися з подібними діями газової служби. Лічильник визнаний непридатним у Ніжині та Чернігові власники повезли в “Укрметтестстандарт” до Києва, заплатили 50 гривень за експертизу. Її провели відразу і... визнали лічильник повнісю придатним до подальшої експлуатації. Більше того, працівники служби сказали, що з подібними випадками з боку наших газовиків зустрічаються не вперше! Результати експертизи “Укрметтестстандарт” передавав у Ніжин і коли громадяни звернулися до газової служби щодо встановлення лічильника, працівники ніжинської служби ввічливо вибачалися і без жодних запитань встановили визнаний ними непридатним, а в Києві повністю справним лічильник.
 
Хто порушує закон, “Чернігівгаз”, працівники служби чи користувачі газу?
 
Проблеми очевидно є. Для їх вирішення на наступне засідання і запрошуються представники сторін.


Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: