Отець Сергій розповів, що означає ікона, яка кровоточить

13 червня у соборі Всіх Святих УПЦ Київського патріархату в Ніжині закровоточила ікона Святого пророка Іоанна Предтечі. Про це повідомив настоятель цього собору отець Сергій, який вже більше року щотижня їздить на Донбас і відвозить допомогу українським військовим.

13 червня у соборі Всіх Святих УПЦ Київського патріархату в Ніжині закровоточила ікона Святого пророка Іоанна Предтечі. Про це повідомив настоятель цього собору отець Сергій, який вже більше року щотижня їздить на Донбас і відвозить допомогу українським військовим.

13 червня у соборі Всіх Святих УПЦ Київського патріархату в Ніжині закровоточила ікона Святого пророка Іоанна Предтечі. Про це повідомив настоятель цього собору отець Сергій, який вже більше року щотижня їздить на Донбас і відвозить допомогу українським військовим. Як відомо, це нова ікона, яку для церкви придбали недавно. Виконана вона за сучасними технологіями.

По темі: У Всіхсвятському соборі закровоточила ікона Іоанна Предтечі

"Ікона що кровоточить знаходилася серед святкових ікон, образів всіх святих. На ній зображена голова пророка Іоанна на блюді. Вчора помітили, що з правого ока потекла кривава сльоза.

Оскільки ікона стоїть у вертикальному положенні, то крапелька зараз стекла до перенісся, але вона постійно зплишається свієою і не засихає, і зараз почала збільшуватися", - розповів священник.
 
Недобрий знак грішникам
 
За словами отця Сергія, це нехороший знак, однак віруючій, праведній людині не варто боятися - ні коли ікона мироточить, ні коли кровоточить. Повинні боятися цього знака ті, хто вчиняє злочин, оскільки, швидше за все, чаша Божого гніву вже переповнена, і ті, хто вершать зло незабаром понесуть покарання.
 
"Тим більше що закровоточила саме ця ікона, це особливий знак. Пройде час, і ми дізнаємося, що саме це означає. Нам не потрібно боятися - ми захищаємо свою землю від ворога, за нами правда. Господь знає, хто розпочав цю війну в Україні, і вони відповідатимуть за свої вчинки", - додав отець Сергій.
 
Дорога в АТО
 
У неділю, 14 червня, Сергій Чечин (так звуть настоятеля ніжинського собору в миру) разом з іншими волонтерами відправився в зону АТО.
 
"Ми веземо цю ікону з собою, пронесем серед бійців по лінії фронту і будемо спостерігати - можливо, кривава сльоза змінить колір, посвітлішає. Що це означатиме? Відомо тільки самому Господу. Сподіваємося на те, що це буде благословення нашим бійцям, тим, хто стоять на дорозі добра і світла, обороняючи свою батьківщину", - додав волонтер і зазначив, що в дорозі образ почав кровоточити набагато рясніше, з ока знову потекла кривава сльоза.
 
Історія Іоанна Предтечі
 
Іоанн Хреститель або Іоанн Предтеча - найбільш шанований християнський святий після Богородиці. Згідно з Біблією, йому пророкувалася мученицька загибель. Цар Ірод Антипа запроторив пророка у в'язницю за те, що той викривав його злочинний шлюбі з Іродіадою. На бенкеті в честь дня народження дочка Іродіади Соломія станцювала для Ірода, а в нагороду за танець мати намовила її попросити у царя вбити пророка.
 
У темницю до Івана був відправлений зброєносець, який відсік пророку голову і, принісши її на блюді, віддав Соломії, а та передала її Іродіадою. За переказами, голова продовжувала викривати Ірода і Іродіяду. Тоді жінка пронизала голкою язика Іоанна і закопала голову в нечистому місці.
 
Таємно благочестива дружина царського урядника взяла святу голову, поклала в посудину і поховала її на Єлеонській горі. Через роки голова Іоанна Хрестителя була знайдена і стала однією з найбільш шанованих святинь християнського світу.

Фото: Максим Білоусенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: