Підприємці обговорили проблемні питання та навчалися застосовувати РРО на засіданні "круглого столу"

Минулого тижня у Ніжинській ОДПІ відбулося засідання «круглого столу» для фізичних осіб – підприємців, що є платниками єдиного податку за участі Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини» та представників організацій, які здійснюють сервісне обслуговування РРО.

Минулого тижня у Ніжинській ОДПІ відбулося засідання «круглого столу» для фізичних осіб – підприємців, що є платниками єдиного податку за участі Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини» та представників організацій, які здійснюють сервісне обслуговування РРО.

Минулого тижня у  Ніжинській ОДПІ  відбулося засідання «круглого столу» для фізичних осіб –  підприємців, що  є платниками єдиного податку за участі Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини» та представників організацій, які здійснюють сервісне обслуговування РРО. 

Зміни в законодавстві щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для платників єдиного податку стали основною темою заходу. 
 
Відкриваючи зустріч, начальник Ніжинської ОДПІ Світлана Волкова відмітила, що  фіскальна служба не тільки здійснює контроль за сплатою податків та зборів, а і надає допомогу з роз’яснення податкового та митного законодавства. Застосування реєстраторів розрахункових операцій   передбачає чіткий самоконтроль господарюючого суб‘єкта, що й було основою появи касових апаратів, захист прав споживача та фіскальний контроль. 
 
Учасники заходу отримали роз’яснення щодо порядку застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Звернута увага платників єдиного податку третьої групи на те, щоб  не зволікали з придбанням, установкою РРО та навчанням персоналу роботи з ними. Адже, для того, щоб уникнути незручностей в роботі та в передачі звітності до органів ДФС важливо не тільки придбати касову техніку до відповідного терміну, а й успішно ввести її в дію з 01 липня 2015 року платникам третьої групи, а платникам 2 групи- з 1 січня 2016 року.  
 
Представники різних сервісних центрів РРО ознайомили підприємців із механізмом застосування певних видів РРО та їх класифікацією для конкретних сфер діяльності. Присутні мали змогу ознайомитися із зразками касових апаратів та задати безпосередньо «сервісникам» питання щодо переваг тієї чи іншої моделі та ,врешті, визначитися  який  варіант кращий. На противагу цим позитивам, які несуть «електронні помічники», підприємці підняли актуальні питання щодо застосування РРО в різних сферах діяльності: інтернет-торгівля, транспортні  послуги та діяльність на ринках. Також висловили думку щодо вартості апаратів, надійності у роботі та тривалості застосування РРО. Тому, цілком слушним є думка представників бізнесу щодо зниження вартості апаратів та впровадження бюджетних моделей та поетапне запровадження РРО для різних сфер діяльності. 
 
 Присутні отримали  листівки з актуальних питань застосування РРО, кім того надано перелік адрес сервісних центрів обслуговування РРО та  їх контактні телефони представників у місті.  Крім того, кожен мав змогу отримати індивідуальну консультацію. 
 
Підсумовуючи засідання «круглого столу», Світлана Миколаївна порадила платникам не залишати придбання касового апарату на останній день, подбайте про це завчасно, адже залишилося зовсім мало часу для впровадження РРО. 
 
Спеціаліст з питань комунікацій
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: