Одну з доріг, що веде до Ніжина капітально відремонтують

У 2021 році пріоритетним напрямком ремонту будуть дороги, які ведуть до історико-культурних об’єктів. Про це Суспільному Чернігів розказала Олена Бойко, перша заступниця голови облдержадміністрації.

У 2021 році пріоритетним напрямком ремонту будуть дороги, які ведуть до історико-культурних об’єктів. Про це Суспільному Чернігів розказала Олена Бойко, перша заступниця голови облдержадміністрації.

Цього року пріоритетним напрямком ремонту будуть дороги, які ведуть до історико-культурних об’єктів. Про це в ефірі Суспільного Чернігів розказала Олена Бойко, перша заступниця голови облдержадміністрації.

"Один із пріоритетів у 2021 році додався ремонт доріг, які ведуть до історико- культурних об’єктів. Звичайно, що першою необхідністю будуть ділянки, які стосуються доїзду шкільних автобусів, машин швидкої допомоги, маршрутів для вантажних та пасажирських перевезень", – зазначила Олена Бойко.

Читати також: Ніжинську об'їздну нарешті доемонтують?


За її словами, кілька важливих напрямків – це Борзна, Ічня, Прилуки. На ділянці Н-07 це село Ольшана, яка веде до Національного історико-культурного заповідника "Качанівка". Передбачається і ремонт ділянки на дорозі Київ-Літочки-Кіпті біля міста Остер до Парку природи "Беремицьке". У Прилуцькому районі - ділянку дороги біля села Густиня, яка веде до Густинського монастиря та до туристичних об’єктів Седнєва.

Щодо того, які ділянки будуть ремонтувати першими, то в облдержадміністрації є на це свої плани.

У 2021 році в Чернігівській області відремонтують 97,9 км доріг, сказала Олена Бойко. Всього заплановано до реалізації 40 проєктів. З них 34 – це дороги місцевого значення. Лише одна дорога передбачає капітальний ремонт, яка пролягає від Лосинівки до Ніжина. Загалом, всі дороги будуть охоплені ремонтом.

"У 2021 році очікують надходження близько 652 мільйонів гривень з державного бюджету на ремонт доріг місцевого значення і 109 мільйонів –залишки минулого року",– розповіла Олена Бойко.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: