Ніжинські підприємці не поспішають укладати договори на вивіз сміття

Днями представники КП «Виробниче управління комунального господарства» разом з представниками Муніципальної варти Ніжина провели спільний рейд по установах, де працюють фізичні особи-підприємці (ФОП).

Днями представники КП «Виробниче управління комунального господарства» разом з представниками Муніципальної варти Ніжина провели спільний рейд по установах, де працюють фізичні особи-підприємці (ФОП).

Тих, хто відкрився нещодавно, повідомляли про необхідність укладання договору з КП «ВУКГ» на надання послуг по вивезенню та захороненню смітя. Інших підприємців попереджали, що за відсутність укладених договорів світить штраф – від 850 до 1700 гривень.

Перевірили більше десяти торгових точок та одну перукарню. Склали один протокол про адміністративне порушення. Усі перевірені заклади знаходяться у центрі Ніжина. В переважній більшості вказаних точок представників обох комунальних установ зустрічали привітно, спокійно вислуховуючи те, що від них вимагають. В основному це продавці, котрі працюють на приватних підприємців. Але дехто сприймав будь-яке питання неочікуваних візитерів «в штики», немовби їм загрожували кайданками.

Читайте також: Муніципальна варта Ніжина про боротьбу з наркоторгівлею, благоустрій та бабусь

Нинішній рейд – по тих самих точках, які вже навідували перед святами. Тоді переважна більшість пообіцяла, що договори з КП «ВУКГ» підпише, але, як то кажуть: «Обіцянки – цяцянки».

Куди ж ФОПи дівають сміття? Або в звичайні вуличні урни, призначені для «легкого» сміття: обгорток від цукерок, морозива, всіляких пакетиків, невеличких контейнерів з-під їжі. Або в сміттєві контейнери приватного сектору, за вивезення сміття з яких платять місцеві жителі. Або складають обабіч доріг і тротуарів – мовляв, комунальники побачать і приберуть. Називається, хто як приловчився. Можливо, проблема – у вартості послуги?

Приміром, ФОПу, який утримує невеликий магазин, за вивезення побутових відходів щомісяця у середньому треба платити 50 гривень.

За словами представників КП "ВУКГ" вартість послуги зростає відповідно до площі. Начебто гроші не захмарні та процес підписання договорів з ФОПами дуже складний.

Рейди продовжуватимуться й надалі, адже Ніжин має бути чистим.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: