Ніжинська медсестра Олена Бендик, яка врятувала життя в електричці, отримала високу відзнаку

17 вересня у Києві, в рамках урочистостей з нагоди Дня рятівника, у Маріїнському палаці відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник 2021 року”. Десять сміливих та небайдужих українців отримали від Глави Держави Володимира Зеленського цінні подарунки та дипломи лауреатів Акції від Голови ДСНС Миколи Чечоткіна.

17 вересня у Києві, в рамках урочистостей з нагоди Дня рятівника, у Маріїнському палаці відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник 2021 року”. Десять сміливих та небайдужих українців отримали від Глави Держави Володимира Зеленського цінні подарунки та дипломи лауреатів Акції від Голови ДСНС Миколи Чечоткіна.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

«Не шукаючи слави – хтось просто їхав потягом, хтось був на риболовлі, а хтось повертався зі школи. Це люди з різних регіонів нашої держави, різного віку, різних професій, але з однаковою реакцією на чужу біду: не пройти повз, не зробити вигляд, що не чуєш або що ти кудись раптом поспішаєш. А саме допомогти. Для всіх них це був єдиний можливий варіант. І всі вони, ці люди, сьогодні тут. Це лауреати премії «Герой-рятувальник року», – сказав Президент.

Володимир Зеленський зауважив, що нагородження лауреатів цієї премії відбувається вже 18 років поспіль. І хоч сумно від того, що люди щороку потрапляють у небезпечні ситуації, але найжахливішим буде рік, коли нікого буде нагороджувати, бо ніхто не прийде на допомогу іншому.

«Тож поки живе ця премія, живемо й ми, а значить – і наша держава як суспільство, де готові простягнути руку ближньому або винести ближнього на руках», – наголосив він і додав, що йдеться як про професійних рятувальників, так і про простих українців, які не кинули ближнього в біді.

Так, упродовж вересня дивовижні історії порятунку вже були опубліковані на інформаційних платформах ДСНС, проте варто ще раз нагадати суспільству імена героїв 2021 року.

Читайте також: Ніжинська медсестра отримала відзнаку за врятоване життя

Отже, наймолодший лауреат - одинадцятирічний Максим Мотуз з Миколаївської області, 15 лютого, повертаючись додому після закінчення уроків,  витягнув з річки дитину, котра тонула.

Семикласниця Тетяна Тулайдан із Закарпаття, під час  повені, коли рівень води в домі сягнув метра,  взяла свого 7-річного брата та трьох сусідських дітей і піднялася з ними  на горище. 

Олена Бендик з Чернігівщини у потязі «Ніжин-Київ» реанімувала чоловіка, в якого зупинилося серце. 

Киянин Річард Горда 21 березня за допомогою спінінга підтягнув 11-річного хлопчика до берега, якого на крижині віднесло приблизно на 20 м від краю річки.

Сергій Тимошенко з Запорізької області врятував двох дітей віком 1 та 5 років на пожежі, через вікно потрапивши в палаючий будинок та навпомацки знайшовши дітей, які вже були без свідомості.

Ірина Лисенко та Віктор Терновцов з Черкащини під час відпочинку біля водойми витягла з води жінку, що потонула, а Віктор Терновцов успішно реанімував потерпілу.

16-річна Анна Столярук з Донецької області у селі  Приазовське  врятувала на пожежі у власному будинку своїх шістьох братів та сестер до приїзду пожежно-рятувальних підрозділів.

Житель м. Кривий Ріг, Олександр Соколов, побачивши, що   пасажиру його маршрутного таксі стало зле, висадив інших пасажирів та доправив постраждалого до найближчої лікарні. Для цього йому знадобилося 4 хвилини. 

Дитячі анестезіологи Юрій Голінка та Сергій Цісарський 16 травня в Тернополі врятували під час відпочинку трирічну дівчинку, яка потонула в басейні аквапарку. 

Пенсіонерка з Миколаївщини Людмила Сіманенко 18 серпня врятувала трьох сусідських дітей - дівчаток-близнят 2016 року народження та їхню сестричку 2018 року народження на пожежі поки їхніх батьків не було вдома.

Вітаємо усіх цьогорічних лауреатів Акції, для яких відсьогодні День рятівника — професійне свято також!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: