Донька ніжинського професора прикрасила столицю

Звільнення від тирана: мурал про домашнє насильство створили на Якуба Коласа (ФОТО)

Кожна третя жінка в Україні страждає від знущань у родині, а кожна десята — помирає після нанесених травм. Аби хоч якось зарадити такій сумній статистиці, Євгенія Фулен, київська фотохудожниця, вирішила зробити серію муралів, присвячених домашньому насиллю. Її героїні не бояться говорити про свої особливі історії.

Цього місяця вона презентуватиме другу роботу проєкту «Народжені з попелу», повідомляє  Вечірній Київ.

Роботу над новим стінописом вже майже завершили — тривають останні штрихи. Цього разу зображення розмістять на фасаді будинку Святошинського управління освіти, що по вулиці Якуба Коласа, 6-а.

Героїню стінопису звуть Ірина. Своєю особливою історією, яку авторка не розголошує, вона надихнула відтворити на артфотографії звільнення від тирана. Її рішення піти від насильника ототожнюють з перемогою королеви на шаховому полі. Після того, як робота попала на одну з виставок у Празі, її вирішили показати мешканцям Києва. Але вже у вигляді муралу.

Близько тижня головна мисткиня Катерина Сербінова разом зі своїми студентами Київського національного університету технологій та дизайну працювали над муралом. Однією зі студенток була донька ніжинського професора Євгена Луняка.

Офіційне відкриття планується у 20-х числах жовтня. 

Зазначимо, що ще два мурали з серії «Народжені з попелу» авторки Євгенії Фулен з’являться на вулиці Саксаганського та Вербицького у Києві. На них також намалюють жінок, які знайшли в собі сили сказати «ні» знущанням і тиранії.

Нагадаємо, перший мурал з серії «Народженні з попелу» намалювали в Дарницькому районі, на вул. Княжий Затон, 21. На фасаді житлового будинку за цієї адресою зображена щаслива жінка, яка змогла піти від кривдника, розірвала металеві ланцюги та стала вільною.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: