Ада Роговцева разом із донькою і онукою позували у костюмах Чернігівського регіону

Ада Роговцева разом із донькою, актрисою Катериною Степанковою, і онукою Дашею приєдналась до проекту "Щирі"

Ада Роговцева разом із донькою, актрисою Катериною Степанковою, і онукою Дашею приєдналась до проекту "Щирі"

Легендарна актриса кіно і театру Ада Роговцева приєдналась до 16 українських зірок, які взяли участь у фотозйомках для благодійного календаря "Щирі", присвяченого традиційному українського костюму.

Ада Роговцева разом із донькою, актрисою Катериною Степанковою, і онукою Дашею позували у костюмах Чернігівського регіону кінця XIX ― початку XX століття. За словами Ади Роговцевої, їй хотілося, щоб у "Щирих", показали три покоління її родини, три покоління тих, хто відданий Україні всім своїм єством.

Візитівкою чернігівського костюму в цей час були намітки ― рушникоподібні головні убори довжиною до 3-4 метрів та шириною 50-75 сантиметрів. На Чернігівщині жінки вміли зав’язувати їх різними способами: в одному селі нараховувалося до 5-7 способів. Намітки ― один із найбільш архаїчних елементів українського вбрання. За рахунок тонкої білої тканини вони створювали світлий і легкий образ: спадали на спину і ніби окриляли жінку. До слова, на Західній Україні традиція наміток прожила найдовше: там жінки й досі вміють їх зав’язувати.

джерело : glamurchik.tochka.net

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: