«Ніжинський огірок» - переможець!

Конкурсна заявка «Ніжинський огірок» увійшов до списку переможців міжнародного культурно-соціального проєкту...

Конкурсна заявка «Ніжинський огірок» увійшов до списку переможців міжнародного культурно-соціального проєкту...

Начальник управління культури та туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак повідомляє 

"Благодійний Фонд «Чисті Серцем» та Центр української культури у м.Таллінн, Естонія , започаткували міжнародний культурно-соціальний проєкт «Таємниці України для тебе», метою якого є залучення громад для створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. Вона включатиме в себе інформацію про різні види народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), рецепти автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування), історичні, природні та культурні об’єкти з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам’ятки).

Зібрана інформація буде впорядкована в унікальних книгах, виготовлених в давній “черпаний” спосіб, і подарованих в Національну бібліотеку України ім. Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники презентуватимуть в усіх обласних центрах України та подарують їх в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії і українській діаспорі за кордоном.

В рамках проєкту буде створено цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою: "Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо". Конкурсна заявка «Ніжинський огірок», підготовлена і подана на конкурс управлінням культури і туризму Ніжинської міської ради, ввійшла до списку переможців. 9 листопада у Києві відбулася церемонія нагородження переможців.

Дякуємо за участь у нагородженні секретаря Ніжинської міської ради Хоменка Юрія. Міському голові Олександру Кодолі - за привітання управління культури і туризму з перемогою у конкурсі!"

Читати по темі: Ніжинська громада стала фіналістом конкурсу "Наша громада"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: