На Чернігівщині від роботи відсторони лікаря через відсутність вакцинації

Сімейного лікаря із Ічнянського центру первинної медико-санітарної допомоги Максима Прокопенко та ще двох його колег відсторонили від роботи через відсутність вакцинації

Сімейного лікаря із Ічнянського центру первинної медико-санітарної допомоги Максима Прокопенко та ще двох його колег відсторонили від роботи через відсутність вакцинації

Про це він розповів чернігівським журналістам з ЧеЛайн. Чоловіка особливо обурює те, що медпрацівників немає в переліку професій, що підлягають обов’язковій вакцинації, а також те, що відсторонення відбулося в розпал епідемії, коли лікарські руки – на вагу золота.

«По всій області такого прецеденту ніде немає. Не відсторонюють лікарів, тим більше під час епідемії. Уявіть: рік із ковідом працюємо, а тут узяли нас і відсторонили», – зазначив Максим Прокопенко.

«Спершу нас просто попередили. Хоча в понеділок, 8 листопада, прийом хворих, як і зазвичай, ми вели. А у вівторок, 9 листопада, дізналися, що, відповідно до наказу, відсторонені. Ми підписали, що наказ отримали, але не згодні. Цей наказ з ініціативи головного лікаря. Хоча у нас не те що лікарів не вистачає, а кадровий провал. Абсурдність ситуації також у тому, що ми звернулися до нашого керівника, головного лікаря, і питаємо: «Що ж нам робити?». А вона відповіла: «Можете на роботу ходити, але зарплату я вам не платитиму». Зрозуміло, що на роботу не ходимо», – каже лікар.

Він також розповів: «У нас двоповерхова будівля – ми на другому поверсі працюємо, нас відсторонили. А на першому поверсі – міська лікарня, то там кажуть, що це абсурд – відсторонити лікаря від роботи під час епідемії».

Для відсторонених лікарів ситуація, м’яко кажучи, неприємна. Хоча насправді проти вакцинації принаймні Максим Прокопенко нічого не має.

«Я обов’язково вакцинуюсь, але тільки не в пік епідемії. Не тоді, коли після вакцинації прийматиму 20 людей із ковідом. Це трішки нелогічно з погляду імунології», – переконаний лікар.

Справедливість відсторонені медики збираються відстоювати в суді. Між тим, можливий інший сценарій розвитку подій, не дуже добрий як для Ічнянщини.

«Якщо й надалі таке триватиме, то, можливо, за кордон поїду працювати. Може, до Польщі переїду чи до Білорусі, де такого маразму немає», – сказав лікар.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: