Зайчики, сніжинки та мушкетери...Чи змінилася мода на дитячі новорічні костюми за десятиліття?

Новий рік – свято, яке люблять і діти, і дорослі. Але у дорослих є своє уявлення про нього і свої очікування, а для дітей це період чудес, коли вони можуть не тільки доторкнутися до казки, але і стати безпосередніми її учасниками на ранках та карнавалах...

Новий рік – свято, яке люблять і діти, і дорослі. Але у дорослих є своє уявлення про нього і свої очікування, а для дітей це період чудес, коли вони можуть не тільки доторкнутися до казки, але і стати безпосередніми її учасниками на ранках та карнавалах...

Чи  змінилася мода на дитячі новорічні костюми за десятиліття дізнавалися журналісти mynizhyn.com.

Дєдкова Ірина Станіславівна, завідувачка дошкільним навчальним закладом (ясла-садок)№25 "Зірочка " загального розвитку дітей.

"Розпочалася новорічна феєрія новорічних ранків в нашому садочку! Діти ясельної групи задали щирий, веселий настрій зі справжніми емоціями та посмішками. І, якщо чесно, то я не уявляю саме цих діток в костюмі супермена чи людини павука…Звичайно це Сніжинки, Зайчики, Їжачки , Вовчики, Ведмедики та Гномики. За 37 років моєї праці в дошкільному закладі за бажанням батьків були поодинокі випадки в сучасному костюмі. Але все ж таки переважно це казкові герої, Цукерки, Принци та Принцеси, Ялиночки, Феї, Бабусі Ягусі, Пірати та багато інших. Та й і сценарії, які пишуть наші музичні керівники з вихователями разом більш до душі саме з такими героями. Новий рік – це казка, а казку створюємо. Старші хлопчики полюбляють костюми Мушкетерів, Бетмена, Людини-Павука, різних супергероїв, але із задоволенням виконують ролі Вовчиків, Ведмедиків тощо. Дівчаткам догодити – це запропонувати бальну сукню Феї, Попелюшки, Снігової королеви…Дітвора обожнює атрибути до костюмів : чарівні палички, ліхтарики, шпаги, снігові кульки та багато, багато іншого. Перший новорічний костюм моєї донечки був звичайно Сніжинка, а потім вона так гарно виконувала роль Лисички, що одягала його завжди, у старшій групі Ксюша, звичайно, була у костюмі Принцеси. Пісні, музика звичайно змінилась, стала більш сучасною, цікавою, але все-таки про Зиму та новорічну казку, чудовий настрій та веселий сміх!!! З прийдешніми святами!!!

Луняк Євген Миколайович - український науковець, історик, доктор історичних наук, завідувач кафедри історії України, професор Ніжинського державного університету імені М. В. Гоголя.

- Завжди любив новий рік. Пам'ятаю, що в садочку ми танцювали й розповідали вірші. Хвилювався, коли розповідав віршик Діду Морозу. Втім я досить швидко дізнався, що насправді Діда Мороза не існує, а це лише переодягнена людина. Тож "просвіщав" про це своїх товаришів. В садочку пам'ятаю, що, крім зайчика, ми танцювали "яблочко" в костюмах морячків. У школі  був вовком і піратом.

Володимир Хоминець - ведучий та організатор розважальних заходів різноманітного спрямування.
 

Протягом навчання в університеті – ведучий усіх загально університетських заходів і участь у двох театральних гуртках. І ким тільки йому не доводиться бути нині. Приміряв на себе різні костюми та амплуа...

А от у дитинстві, на новорічних ранках, був гусаром, мушкетером і котиком...."Над костюмами "чаклувала" мама - сама шила, наприклад, вбрання Гусара, а решту - десь брали, діставали...щось переробляли, обшивали "дощиком". Я завжди чекав Нового року, а особливо  діда Мороза з подарунками. Його не боявся. Він приходив з подарунком. Запам'яталися пакунки зі смачними цукерками та мандаринками. Тоді це було круто! Своєму сину Андрію теж готували костюми, його найулюбленіша роль -  мушкетер. " - поділився Володимир спогадами з дитинства.

Ольга Кобзарь, викладач,  голова циклової комісії режисури театралізованих заходів КЗ"Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької.

"Новорічні ранки мого дитинства припали на період дефіцитів та черг. Святкові вбрання до свята шила мама ночами після роботи . Пам' ятаю як була Сніжинкою, сукню шили з білої тканини, чимось схожа на ситець, та марлі. Накрохмалювали та оздоблювали дощиком, фольгою, ватою. В першому класі, навіть Снігуронькою була. З самого Києва везли корону. Нічого ціннішого не пам' ятаю, як ту корону з цупкого паперу прикрашену блискітками. Мої дівчата вже виросли з новорічних ранків. Не до душі їм були сукні розкішних панянок. Метеликами, кошенятами були. А одного разу, навіть, костюм ковбоя готували та Пеппі Довгопанчохи. Я щаслива, що ми живемо в такий час, коли можна або придбати новорічний костюм, або пошити, або взяти на прокат. А хочеш, вдягни улюблену сукню, обери корону в найближчому маркеті і ти- королева"

Дізнавалася ТЕТЯНА МАРЧЕНКО
 

Шановні читачі mynizhyn.com, якщо у вас є своя новорічна дитяча історія (фото), і ви з нею хочете поділитися, надсилайте на нашу пошту mynizhyn.com@gmail.com, ми залюбки опублікуємо.  А за найцікавішу - чекає сюрприз!!!!!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: