В. Чаус розповів про ситуацію на Чернігівщині

В ефірі телеканалу "Рада" голова Чернігівської ОДА повідомив про стан в області.

В ефірі телеканалу "Рада" голова Чернігівської ОДА повідомив про стан в області.

"У більшості міста Чернігів відсутнє електропостачання, відсутнє водопостачання, теплопостачання, газопостачання. Місто відрізане від усіх мереж забезпечення. Але працюють бригади обленерго, Чернігівгаз і водоканал. Ситуація потрошку починає вирівнюватися. Постійно ми збільшимо кількість абонентів, яким відновлюється постачання послуг. Найголовніша проблема — вода. Місто постійно обстрілюють, численні ракетні та авіаудари. Ворог стріляє не по військовим об’єктам. Усі авіаудари були скеровані на об’єкти цивільної інфраструктури і на житлові будинки. Ми маємо втрати, на жаль. І це вже десятки життів наших мешканців. Якщо брати усю область, то у Чернігові найкритичніша ситуація. Виїхати із Чернігова вкрай важко, вчора ще частково люди виїжджали. Ми не робили централізовано евакуацію, тому що у нас відсутній "зелений коридор". Люди хочуть цього "зеленого коридору", але я пояснюю, що цей механізм — домовленість двох сторін. Ми маємо домовитись із ворогом, щоб він припинив вогонь на певний час. Насправді дуже багато мешканців Чернігова протягом останнього тижня залишили місто своїм ходом.

Ворог застосовує дуже жахливо тактику. Вони заходять у населені пункти і звідти ведуть обстріл, зокрема по Чернігову. Наші Збройні сили не працюють по населеним пунктам. Ми чекаємо, поки вони виходять на якісь марші, на якусь релокацію і можемо їх між населеними пунктами. Втрати противника дуже вагомі.

У всіх чернігівців дуже сильний бойовий дух, ситуація області контрольована і зрозуміла. А там, де неконтрольована, у нас дуже потужно працює рух опору. Ми знищуємо ворога скрізь по області. Але ми віримо не тільки у партизанів, а й у Бога і наші Збройні сили", - зазначив В. Чаус.

На жаль, ворог за ніч завдав ще більш руйнівного удару та ситуація контрольована.

В. Чаус

Фото ілюстровано з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: