Маєте вільне житло - допоможіть переселенцям

"Прихисток" - державна соціальна програма для захисту вимушених переселенців, яка передбачає безкоштовний прихисток переміщених осіб.

"Прихисток" - державна соціальна програма для захисту вимушених переселенців, яка передбачає безкоштовний прихисток переміщених осіб.

У разі наявності у громадян вільного житлового приміщення (кімнати), вони можуть тимчасово безоплатно розмістити у себе осіб (крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України), які в зв’язку з активними бойовими діями змушені покинути своє постійне місце проживання та шукати прихистку в іншому місці – внутрішньо переміщених осіб.

Для цього особи, готові безоплатно розмістити внутрішньо переміщених осіб, можуть самостійно подати оголошення про своє житлове приміщення до веб-ресурсу "Прихисток" або, у разі неможливості зробити це самостійно, звернутись до Управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради (м.Ніжин, вул. Гоголя,6, каб. 2, роб.місце 1, щоденно з 9:00 до 15:00, крім вихідних), де вам допоможуть це зробити.

Це житло включається у реєстр житлових приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у Ніжинській територіальній громаді.

Вподальшому такі особи матимуть змогу отримати компенсацію витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб (крім членів своєї сім’ї), передбачену Порядком компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022р. №333 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 №490).

Станом на 16 травня 2022 року у реєстрі житлових приміщень, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб, за даними веб-ресурсу "Прихисток" у Ніжинській територіальній громаді наявні чотири приміщення приватного житлового фонду, у яких вільні десять місць, доступних для безоплатного розміщення таких осіб.

Ніжинська міська рада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: