У Чернігові затримали чоловіка, який фотографував школи, зупинки та церкви

Небайдужі чернігівці повідомили поліцію про те, що невідомий чоловік фотографує інфраструктурні об’єкти міста.

Небайдужі чернігівці повідомили поліцію про те, що невідомий чоловік фотографує інфраструктурні об’єкти міста.

26 серпня близько 11-ї ранку, директорка однієї з чернігівських середніх шкіл повідомила поліцейських, що на території навчального закладу невідомий фотографував будівлю та сховище. Чоловіка тримають на місці. 

Поліцейські з’ясували, що невідомий — це 49-річний уродженець Севастополя, 2016 року переїхав до Чернігова та отримав статус внутрішньо-переміщеної особи. Що робить на території навчального закладу, чоловік пояснити не зміг. Під час поверхневої перевірки інспектори виявили у нього мобільний телефон. Один з встановлених додатків викликав у патрульних підозри.

Алгоритм роботи цього мобільного додатку полягає у фотографуванні певних об’єктів та місцевості з точною геолокацією їхнього місця знаходження. Стимулом для користувача є отримання фінансової винагороди.

Додаток входить до переліку, за допомогою яких ворог отримує розвідувальну інформацію. Чоловік повідомив, що використовував програму з метою додаткового заробітку. Окрім школи, фотографував зупинки громадського транспорту, культові споруди тощо. За надану інформацію про деякі з об’єктів вже отримав плату. Чоловіка одразу доправили до Чернігівського районного управління поліції, туди ж прибули представники СБУ.

Поліція наголошує, якщо ви бачите підозрілих осіб - телефонуйте на лінію 102.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: