Чергову допомогу від ніжинців отримали учасники АТО

Відео.
Вже півтора року ніжинські волонтери щотижня привозять допомогу нашим бійцям, які працюють в зоні проведення антитерористичної операції. І вшосте їх супроводжували кореспонденти "Сівер Центр"

Відео.
Вже півтора року ніжинські волонтери щотижня привозять допомогу нашим бійцям, які працюють в зоні проведення антитерористичної операції. І вшосте їх супроводжували кореспонденти "Сівер Центр"

Вже півтора року ніжинські волонтери щотижня привозять допомогу нашим бійцям, які працюють в зоні проведення антитерористичної операції. І вшосте їх супроводжували кореспонденти ЧОДТРК "Сівер Центр". І якщо раніше зусиль ніжинців вистачало на забезпечення ніжинців в зоні АТО, то тепер волонтери з інтелектуальної столиці Чернігівщини везуть вантажі, зібрані їх колегами з усіх регіонів Сіверщини: Городні і Чернігова, Чорнотичів і Прилук. Список можна продовжувати. А завдяки телевізійникам – вояки мають змогу ще й передати привіт своїм рідним та подяку всім волонтерам Чернігівщини.

Цього дня ми зустріли сонце над Луганщиною – в секторі А, опівдні були у секторі Б, а захід сонця бачили над Азовським морем – у секторі М. Чергова поїздка ніжинського батюшки, капелана і волонтера отця Сергія Чечина пролягла по всій лінії фронту. Перша розгрузка допомоги – у Станиці Луганській, де ми зустрілися з легендарною мамою Танею, медиком батальйону «Айдар», а нині – 128-ї Мукачевської горно-піхотної бригади.


Далі наш шлях – на Донеччину. Сектор Б. Водяне вночі (це вже як правило) бомбили, у свіжих воронках не встигла висохнути земля. Спека неможлива. Для нас. Бійці кажуть, не так вже сьогодні і пече. Подружжя Кульчицьких з Івано–Франківська почало з волонтерської діяльності, а в батальйоні «Карпатська Січ» медики пройшли сім ротацій.

Остання розгрузка – у 406-й ОБАГ. Так вже вийшло, що ми взялися опікуватися цим підрозділом ВМС, де служать і наші земляки. Цього разу допомогу морякам збирали науковці Чернігівського історичного музею імені Тарновського, Ніжинський дитячий садочок №17, волонтери Городні, волонтер з Чорнотичів Микола, допомагали родини демобілізованих, матері і дружини загиблих чернігівців.

Місяць тому ми були першими волонтерами у підрозділі. Отець Сергій благословив бійців і роздав хрестики. Сонце сідало над Азовським морем, ми поверталися додому. Бійці залишалися на захисті України.

Підготував Сергій Корж за матеріалами «Сівер-центр»
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: