Історія військового, який збив дві ракети над Чернігівщиною

10 жовтня під час масованої ракетної атаки Росії на українські міста ворог випустив 84 ракети, 43 з них збили сили ППО. Чернігівщину вразила новина про те, що військовий збив дві ворожі ракети зі Стінгера.

10 жовтня під час масованої ракетної атаки Росії на українські міста ворог випустив 84 ракети, 43 з них збили сили ППО. Чернігівщину вразила новина про те, що військовий збив дві ворожі ракети зі Стінгера.

Президент України за поданням військового командування відзначив бійця за те, що він збив крилаті ракети росіян на Чернігівському напрямку. Нагороду отримав Дмитро Шумський, який несе службу в зенітно-ракетному взводі 57-го окремого радіотехнічного батальйону.

Сновчани відразу впізнали Героя. Дмитру 24 роки, він родом зі Сновська на Чернігівщині. В мирному житті працював плиточником та штукатуром, робив ремонти осель. У травні його мобілізували. Зараз Дмитро боєць зенітно-ракетного взводу 57-го окремого радіотехнічного батальйону. Його завдання – захищати українське небо.

 

"Я почув, що летять ракети і через хвилини дві, я її побачив візуально, закинув на плече стінгер і відпрацював. Почув, що вона вже збита. Принесли другий стінгер, чекав на другу ракету, так само почув, вона вилетіла, ну я її збив", – розповів Дмитро.

Ці дві ракети летіли в бік Чернігівської області, каже військовий. Додає, була і третя ракета, впевнений, її б теж збив, але не було чим працювати, закінчилися стінгера. Дмитро вперше стріляв з бойового переносного зенітно-ракетного комплексу "Стінгер". До цього навчався на вже відстріляних.

 

"Може везіння, може натхнення, бо потрібно захищати все це".

Дмитро каже, що потрапити в ракету не просто. Швидкість дуже велика, якщо мало простору, щоб її бачити, то це важко. Головне піймати в ціль її, щоб ти візуально бачив її через приціл. Коли прилад ловить повітряного противника, він видає звуки, якщо він його піймав, він починає пищати і тоді потрібно робити пуск.

11 жовтня про досягнення Дмитра дізналась уся країна. Президент Володимир Зеленський відзначив військового під час відеозверненні. Про те, що його ім’я шириться соцмережами, військовий дізнався від побратимів.

 

"Я був на чергуванні, прийшли до мене і донесли таку звістку. Я був в шоці. Я не очікував такого. Я досі не вірю в це. Дзвонили, писали, хвалили, що молодець, ніхто від мене такого не очікував, я сам такого не очікував. Будемо далі працювати, будемо далі стріляти".

 

Дякуємо нашому Герою за збереження багатьох життів українців!  

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: