Телеведучий Олександр Педан привіз до Чернігова заряд позитивних емоцій (Відео)

Позитивні емоції та багато корисної інформації для вчителів, учнів і їхніх батьків привіз із собою відомий український телеведучий Олександр Педан. «НеЛекції» - під такою назвою він провів зустріч в одній із чернігівських шкіл. Захід ініційовано в межах проєкту «Спільно до навчання» Дитячого фонду UNICEF.

Позитивні емоції та багато корисної інформації для вчителів, учнів і їхніх батьків привіз із собою відомий український телеведучий Олександр Педан. «НеЛекції» - під такою назвою він провів зустріч в одній із чернігівських шкіл. Захід ініційовано в межах проєкту «Спільно до навчання» Дитячого фонду UNICEF.

«Ми спілкуємося з дітками наживо, звісно, на захід може потрапити обмежена кількість дітей, що зможе поміститися в укриття, бо безпека в нас – понад усе. Ми спілкуємося з ними на дуже важливі теми. Зокрема, Чернігівщина потребує спілкування на ці теми – це мінна безпека, що таке стрес, що відчувати стрес – це нормально. І щоб батьки не відкидали ці розмови та думки, в сенсі: «а звідки стрес у моєї дитини?» Тому що вони дійсно переживають. Про те, що фізична активність допомагає боротися зі стресом, про те, що не треба залишати навчання, а, навпаки, треба навчатися», — Олександр Педан, телеведучий і шоумен.

 
 

Зустріч складається з трьох частин: «не лекція», дискусійна панель із батьками та вчителями і квест. Перша частина – це спілкування з практичними порадами, як поводитися з вибухонебезпечними предметами та під час повітряної тривоги.

 

«Раптом ви в укритті, а тут чуєте вибухи або навіть постріли поруч. Якщо заходять якісь незрозумілі люди – чоловіки, жінки вони можуть бути зі зброєю або без. У звичайному одязі, у військовій формі і так далі. Що ми робимо в ці моменти"clearfix"> 

Після теоретичної частини всі учні поділилися на команди та вирушили на квест, аби закріпити нові знання.

Тим часом батьки та вчителі залишилися на дискусійну панель, щоб обговорити процес навчання в сьогоднішніх реаліях. Як не втрачати ефективність під час відключень електроенергії та повітряних тривог. Такий насичений формат спілкування оцінили всі учасники процесу.

«Сьогодні я тут, на такому чудовому заході, як мама. Вважаю, що це корисно і нашим дітям, і батькам, і вчителям. Зняти напруження, розрядитися в такий складний воєнний час. Здобути цікаві нові знання та познайомитися з цікавою людиною ще ближче, бо всі ми добре знаємо Олександра Педана, дивилися його передачі. Людина з великою кількістю енергії, з бажанням допомогти нам і нашим дітям тримати себе в тонусі», — Наталія Лазаренко, мама двох учениць.

 

«Цей захід є дуже корисним і результативним. Адже він проходив в такому інтерактивному форматі, що є цікавим для дітей. Це живе неофіційне спілкування, коли вони і проводять якісь руханки разом, коли у формі діалогу спілкуються та відповідають на запитання. І таким чином пізнають щось нове й отримують корисні знання. Звісно, зараз ці знання є дуже актуальними, одна справа – коли про це розказує вчитель у класі у формі лекції чи навіть гри, а інша – коли вони сприймають телезірку», — . Надія Погребець, вчителька української мови та літератури.

 

Чернігів став уже 13-м містом в Україні, де провели подібний івент.

«На майбутнє ми дуже хочемо поїхати по деокупованих і прифронтових територіях, де тема замінування дуже гостро стоїть. Але треба дещо змінити формат нашої команди та врахувати всі безпекові фактори, бо вони головні для нас і дітей. Але ми дуже хочемо проробити такий проєкт і реалізувати його навесні. І я вважаю, що Чернігівщина та Сумщина теж будуть, а ще Херсонщина, Харківщина, Миколаївщина і так далі», — Олександр Педан, телеведучий і шоумен.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: