У художньому відділі краєзнавчого музею відкрилась виставка Євгенії Липовецької

Фото.
17 вересня, у приміщенні художнього відділу краєзнавчого музею ім. Спаського відбулось відкриття виставки ніжинської художниці Євгенії Липовецької.

Фото.
17 вересня, у приміщенні художнього відділу краєзнавчого музею ім. Спаського відбулось відкриття виставки ніжинської художниці Євгенії Липовецької.

17 вересня, у приміщенні художнього відділу краєзнавчого музею ім. Спаського відбулось відкриття виставки ніжинської художниці Євгенії Липовецької.

Малюванням майбутня художниця почала захопилася ще в школі. Під керівництвом вчителя історії та малювання Бойка М.І. брала участь у районних та обласних конкурсах дитячої творчості.
 
У 2004 році бажання вдосконалювати свої вміння в образотворчому мистецтві привело Євгенію до Ніжинського училища культури і мистецтва ім. М.Заньковецької, де рідною домівкою для неї на довгі 4 роки стало відділення «Декоративно-прикладного  мистецтва». Завдяки талановитим викладачам Ващук Л.І., Саврасовій Р.М., Кошелю О.І. та іншим дівчина поринула в атмосферу дружньої родини і отримала глибокі знання і вміння в образотворчому і декоративно-прикладному мистецтві.
 
Перше серйозне захоплення олійним живописом прийшло до Євгенії уже під час навчання в Полтавському педагогічному університеті ім. В.Г.Короленка, де вона навчалася на спеціальності «Образотворче мистецтво». Літні пленери під керівництвом викладача Бичкової Л.В. прищепили дівчині любов до роботи з натурою, бачення навколишнього світу по-особливому.
 
Захоплення килимарством та виготовленням гобеленів стало невід’ємною часткою творчості Євгенії Липовецької, - це результат її роботи з улюбленим викладачем — Бабенком О.О. Саме за мотивами його творчості дівчина створила дві дипломні роботи: гобелени «Мрії мої - птахи» та «Місячне сяйво».
 
Після закінчення вузу доля повернула молоду художницю до рідного міста. Це був 2013 рік, який і став відліком її роботи в Ніжинському училищі культури і мистецтва ім. М.Заньковецької викладачем малювання, комп’ютерної графіки, ліплення та найбільш поширених технік декоративно-прикладного мистецтва — вишивки, гобелена, батіка і витинанки.
 
Намагаючись передати своїм студентам всі знання й уміння та прищепити любов до творчості і мистецтва, Євгенія Липовецька продовжує самовдосконалюватися. Нині вона — студентка Київського інституту дизайну та декоративно-прикладного мистецтва ім. М.Бойчука, спеціалізації «Монументально-декоративний живопис».
 
Новим відкриттям для дівчини став іконопис. Для неї це не просто стиль живопису, творчий напрямок. Це таємниця, що не відкривається повною мірою, а надихає на шлях перетворення. А до неї прилучив Євгенію викладач інституту О. Д.Пасіка.
В Ніжині одним із творчих наставників Євгенії став художник-іконописець Ісаєнко В.О.
 
Важливу роль в житті Євгенії Липовецької відіграв керівник історико-краєзнавчого об’єднання «Пошук» В.К.Швець. У співпраці з ним дівчина оформила декілька історико-краезнавчих книг, проводила персональні виставки своїх робіт з живопису та декоративно-прикладного мистецтва.
 
Неодноразово була членом журі обласних конкурсів дитячої творчості та головою журі обласного конкурсу дитячої творчості «Об’єднаймося ж, брати мої».
 
Нині Євгенія Липовецька підтримує дружні стосунки з українською діаспорою в Канаді, співпрацює з художньою інтелігенцією міста.

Відвідати виставку творчих робіт ніжинської художниці можна з 9 до 17 години у художньому відділі краєзнавчого музею.














































Фото Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: