Правоохоронці провели профілактичні бесіди з учнями Вертіївської ЗОШ

Працівники Ніжинського відділу поліції систематично проводять профілактичні заходи на території міста Ніжина та Ніжинського району, спрямовані на попередження випадків залучення молоді у злочинну діяльність, попередження злочинів з боку неповнолітніх.

Працівники Ніжинського відділу поліції систематично проводять профілактичні заходи на території міста Ніжина та Ніжинського району, спрямовані на попередження випадків залучення молоді у злочинну діяльність, попередження злочинів з боку неповнолітніх.


Працівники Ніжинського відділу поліції  систематично проводять профілактичні заходи на території міста Ніжина та Ніжинського району, спрямовані на попередження випадків залучення молоді у злочинну діяльність,  попередження злочинів з боку неповнолітніх. З-поміж усіх дієвих заходів, важливого значення набувають  саме зустрічі та безпосереднє спілкування з дітьми у навчальних закладах.

Чергова така профілактична бесіда відбулась 26 листопада  у Вертіївській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Начальник сектору Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області майор поліції Світлана Колесник прочитала лекцію для учнів сьомого та восьмого класів, присвячену кримінальній і адміністративній відповідальності неповнолітніх за вчинення злочинів та відповідальності батьків за невиконання батьківських обов’язків, також окремо поспілкувалася з дітьми, які раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців. Працівник поліції докладно ознайомила підлітків з поняттями кримінального правопорушення, адміністративного правопорушення та відповідальності за їх вчинення.
 
Не оминула Світлана Колесник і тему правил поведінки на залізниці, адже через село Вертівка проходить залізничне сполучення Чернігів – Ніжин. Остання звернула увагу на те, що будь-які небезпечні розваги поблизу залізничних колій у більшості випадків закінчуються трагічно.
 
З такими профілактичними заходами ми намагаємося охопити як найбільшу кількість навчальних закладіів міста Ніжина та Ніжинського району. Під час зустрічей з неповнолітніми, роз’яснюємо їм негативні наслідки вживання спиртних напоїв, наркотичних засобів та тютюнопаління, звертаємо увагу на поведінку у громадських місцях та навчальному закладі, недопущенні пропусків уроків без поважних на те причин. Хочеться, щоб кожна дитина перед тим, як зробити крок у доросле життя добре засвоїла свої права та обов’язки і завжди змогла знайти правильний вихід у складній життєвій ситуації – зазначила майор поліції Колесник Світлана. 
 
Старший інспектор Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області
Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: