Назавжди 23: у лікарні в Дніпрі помер Воїн з Ніжинщини

02 липня 2024 року в лікарні імені Іллі Мечникова (Дніпро) зупинилося серце юного Воїна з села Володькова Дівиця, що на Ніжинщині — Ігоря Прохи.

02 липня 2024 року в лікарні імені Іллі Мечникова (Дніпро) зупинилося серце юного Воїна з села Володькова Дівиця, що на Ніжинщині — Ігоря Прохи.

Про це повідомляє прес-служба Носівської міської ради.

"Солдат Ігор Проха народився у Володьковій Дівиці. Навчався у місцевій школі, професійну освіту здобував у Ніжині. Отримавши фах газозварювальника, працював на одному з підприємств районного центру.

Як і кожна молода людина, жив, будував плани, мріяв, радів, був підтримкою для найрідніших.Неможливо змиритися і пробачити таку втрату. Він у своєму юному житті ще нічого не встиг, бо найбільшою у його житті була любов до України.

Війна почалася за два дні до його 22 річчя. І якби не проблеми із здоров'ям, він став на захист вже у той лютневих день. Довелося трохи підлікуватись, щоб вже за кілька місяців долучитися до лав Збройних Сил і нищити ворога.

Залишаючись вірним присязі, даній на вірність українському народові, він до останнього виборював мир і незалежність рідної країни. В одному із бойових зіткнень отримав тяжке поранення. Солдат був доставлений у лікарню імені Іллі Мечникова в Дніпрі. Лікарі боролися, як могли, але дива, на жаль, не сталося. Ігорю не судилося перемогти тяжке поранення, не вистачило сил воїну, котрий два роки боронив рідну землю.

02 липня його юне і сповнене любов'ю до України серце, зупинилося.


Фото: Ігор Проха. Джерело: Носівська міська рада

Поховано Ігоря буле на кладовищі по вул.Освіти у рідному селі", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв MYNIZHYN, 4 липня у Ніжині відбулося прощання із захисником України Сергієм Васильовичем Гринем.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: