У Десні та Стрижні "Чернігівводоканал" перевірив воду: результати дослідження

Протягом декількох днів у соціальних мережах активно ширилися дописи щодо забруднення річки Десна, яке відбулося через несанкціоновані скиди в річку Сейм на території рф. Враховуючи критичність ситуації, КП «Чернігівводоканал» намагалося отримати інформацію про забруднення річки Десна від екологічних служб області, ДСНС та від Деснянського басейнового управління водних ресурсів.

Протягом декількох днів у соціальних мережах активно ширилися дописи щодо забруднення річки Десна, яке відбулося через несанкціоновані скиди в річку Сейм на території рф. Враховуючи важливість цієї інформації та маючи відповідне лабораторне обладнання, КП «Чернігівводоканал» ухвалив рішення провести лабораторні дослідження заборів проб води в Десні та Стрижені.

Про це йдеться на Facebook-сторінці КП "Чернігівводоканал".

За результатами лабораторних досліджень проведених 28.08.24, гідрохімічні показники річки Десна та річки Стрижень знаходяться в нормі гранично допустимих концентрацій.

Станом на 28 серпня загрози життю населення та тварин не виявлено.


Фото: Результати "Чернігівводоканалу". Джерело: КП "Чернігівводоканал"/Facebook

Оскільки це був одиничний аналіз проб води, і пляма забруднення може дійти до міста Чернігова після його відбору, ми все ж таки рекомендуємо мешканцям міста Чернігова утриматись від споживання води з річки Десна, купання та риболовлі.

Враховуючи соціальну важливість питання, КП «Чернігівводоканал» і надалі планує моніторити стан води в річці Десна та річці Стрижень.

Відбори проб води будуть проводитись зранку і ввечері. Інформація по результатам лабораторне досліджень буде публікуватися на сторінці підприємства у facebook.

Як повідомляв MYNIZHYN, з 26 серпня 2024 року спостерігається значне погіршення якості води в річці Сейм на території Батуринської ТГ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: