Пляж "Золотий берег у Чернігові" закривають для відвідувачів: що відомо

Забруднена вода може дійти до річок Чернігова вже через два дні.

Забруднена вода може дійти до річок Чернігова вже через два дні.

За інформацією ЧеLine, про це на щотижневій нараді повідомив начальник державної екологічної інспекції в Чернігівській області Сергій Жук.

«У ніч із 25-го на 26-те забруднена вода з річки Сейм дійшла до Чернігівської області. Ця забруднена вода дійшла вже до Авдіївки, по воді до Чернігова кілометрів 30. Наразі течія призупинилася, зменшилися надходження забруднення з річки Снов. Ситуація сповільнилася, але це лише зараз. Можливо, в Києві здійснюють якісь роботи», – зазначає Сергій Жук.

Зараз найкритичніша ситуація із забрудненням у Батурині, в річці Сейм, також у Максаках, у Макошиному та Ушні. Там показники забруднення кисню перевищено в багато разів.

«У Чернігівській громаді кисень ще в нормі. Хочу також зазначити, що жителі області з річки Десна та Сейм воду не п’ють. Наразі відповідним службам треба готуватися до надходження загиблої риби, збирати її, вивозити та захоронювати. Людям взагалі краще не підходити до забруднених водойм», – пояснює Сергій Жук.

«Від сьогодні треба закрити для відвідування пляж «Золотий берег»», – наголосив в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Як повідомляв MYNIZHYN, судячи з аналізів проб води Десни у Чернігові, річка стає бруднішою. Виходячи з цього, КП "Чернігівводоканал" збільшує періодичність відбору проб в річці Десна до трьох разів на добу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: