Ніжинські студенти занурилися у " Гетьманську столицю" - як це було (Фото)

Теплого осіннього вересневого дня студенти l курсу ( гр . П- 11) факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв НДУ імені Миколи Гоголя разом з куратором Гетьман Т.О. відвідали історичну перлину нашого краю - національний заповідник " Гетьманська столиця".

Теплого осіннього дня студенти l курсу Ніжинського університету разом з куратором Гетьман Т.О. відвідали історичну перлину нашого краю - національний заповідник "Гетьманська столиця".

Повідомляє на сторінці НДУ Артур Ковтун 

Найбільше вразила студентів територія "Цитадель Батуринської фортеці". Монументальність споруд, масштабність, цікаве поєднання минулого і сучасносного не залишили байдужими нікого.

На одній території поряд з портретами гетьманів висять світлини воїнів, які віддали своє життя за нашу Україну нещодавно.

Поринути в часи наших предків допомогла цікава екскурсія до музейного комплексу "Козацький двір". У збереженій хаті ХХ ст. відтворено побутову дозвіллєву та світоглядну культуру Батуринської родини.

Палац гетьмана Кирила Розумовського - видатна пам'ятка доби класицизму національного значення. Монументальність, краса оздоблення, витончені скульптури, розкіш в поєднанні з цікавою розповіддю про державницьку діяльність Кирила Розумовського - усе це надовго залишаться в пам'яті відвідувачів.

[GALLERY-611]

Як повідомляв MYNIZHYN, завідувач Меморіального музею Юрія Лисянського в Ніжині Олександр Морозов отримав подяку за діяльність даного музею від командувача ВМС України Олексія Неїжпапи.

У фотоколажі Майніжин використано фото зі сторніку НДУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: