"Один кубок вже є, мрію про другий" — юний каратист з Ніжина Артур Сорокін

Напередодні Дня фізичної культури та спорту, який цього року відзначався 14 вересня, у Ніжині подяками міського голови відзначили талановитих юних спортсменів, які досягли високих результатів на змаганнях. Серед нагороджених — вихованець Ніжинської КДЮСШ, каратист спортивного клубу "Тризуб" Артур Сорокін.

Напередодні Дня фізичної культури та спорту, який цього року відзначався 14 вересня, у Ніжині подяками міського голови відзначили талановитих юних спортсменів, які досягли високих результатів на змаганнях. Серед нагороджених — вихованець Ніжинської КДЮСШ, каратист спортивного клубу "Тризуб" Артур Сорокін, повідомляє Nizhyn Post.


Фото: Нагородження Артура

Артуру незабаром виповниться лише дев'ять років, проте за його плечима вже значний досвід участі в змаганнях і чимала кількість здобутих нагород. Наприклад, минулими вихідними, 21-22 вересня, Артур разом зі своїм тренером Сергієм Сахутою взяв участь у турнірі "XXII BLACK SEA CUP 2024 open karate", який відбувся в Одесі. У змаганнях брали участь понад 500 спортсменів із 30 клубів. Юний каратист із Ніжина зумів продемонструвати свої навички та здобув перемогу, ставши чемпіоном турніру.


Фото: Сергій Сахута з Артуром Сорокіним

"Досі були виступи у Сумах, Полтаві, Чернівцях, Одесі, Львові, Шостці. Найчастіше у Києві – через повномасштабну війну спортсмени з усієї України з’їжджаються до столиці. І, як пізніше розповість тренер, Артур навіть їздив на змагання в Європу.“Він був там один з Ніжина, поїхав з нашими друзями, не злякався. На цих змаганнях також здобув неоціненний досвід", – зазначає тренер Сергій Сахута.

[GALLERY-619]

Переважна більшість з виступів Артура Сорокіна – успішна. Нині в скарбничці юного спортсмена понад десяток нагород.


Фото: Артур Сорокін


Фото: Артур Сорокін

Журналіст Nizhyn Post вирішила поспілкуватися з тренером і вихованцем і відвідала тренування, куди її люб’язно запросили. Артур разом з іншими хлопцями займається у середній групі, але не новачків. Бо, виявляється, є ще одна середня група, яку відвідують новачки.

Артур займається в СК “Тризуб” другий рік, має жовтий пояс. А взагалі вони з татом Сергієм визначилися щодо даного виду спорту кілька років тому. Артур був тоді ще зовсім маленьким. Тато створив для занять всі умови, придбав необхідне приладдя: манекени, татамі, “хлопавки”… Тепер, коли в сина немає тренувань в спортклубі, він займається вдома.

“Чи відразу Артур подавав надії?” – запитуємо в тренера. “Ні, не відразу, – відповідає Сергій Миколайович. – Нам з ним довелося добряче попрацювати, перш ніж ми почали показувати результати. Велика подяка батькам вихованця Сергію Володимировичу та Анжеліці Олегівні за розуміння та всебічну підтримку. Підтримка батьків дуже важлива для кожного спортсмена, особливо в юному віці”.

Поспілкувалися ми і з юним спортсменом. Попри чималу кількість нагород, Артур – скромний і не дуже балакучий. Хоча на питання відповідає залюбки.

– Який він, ваш сенсей?

– Строгий, але справедливий.

– Чи переживаєш перед змаганнями?

– Раніше переживав. Зараз – менше.

– Чого б хотів досягнути?

– Здобувати перше місце на кожному змаганні. Один Кубок у мене вже є. Мрію про другий.

– Як дається навчання в основній школі? (Артур навчається в Ніжинській школі №15 в четвертому класі).

– Люблю не всі предмети, але фізкультура подобається.

Питаємо у тренера, чи будує він плани на майбутнє, пов’язані з Артуром. Каже, що трохи зарано, бо вихованець ще замалий. Приміром, в чемпіонаті України можуть брати участь спортсмени з 14 років, але надії, звісно, на юного каратиста покладає. Кожний тренер вірить у свого вихованця. Принаймні, зупинятися на досягнутому вони не збираються.

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук

Фото зі сторінки тренера Сергія Сахути

Як повідомляв MYNIZHYN, ніжинський боксер Богдан Шакитко став срібним призером Чемпіонату Азії, у якому брали участь 26 країн, 462 боксери.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: