Одна з 400 наявний програм: ветерани можуть безкоштовно здобути освіту

Люди, які отримали інвалідність внаслідок війни або є учасниками бойових дій, мають можливість підвищити свою кваліфікацію або освоїти нову професію абсолютно безкоштовно.

Люди, які отримали інвалідність внаслідок війни або є учасниками бойових дій, мають можливість підвищити свою кваліфікацію або освоїти нову професію абсолютно безкоштовно.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр зайнятості.

Ветерани можуть обрати одну з понад 400 освітніх програм.

Навчання проводиться в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. При цьому, для участі в програмі не обов’язково бути безробітним — на навчання приймають і працевлаштованих. У вересні троє учасників бойових дій із Корюківщини вже скористалися цією можливістю. Після повернення зі служби в Збройних Силах України вони працюють за цивільними професіями: Віктор Івануха — охоронець у СТОВ «ОЛСТАС-ЛЬОН», Микола Ващенко — тракторист у ПСП «Червоний Маяк», Володимир Мелешко — машиніст шпалерно-друкарської машини в АТ «Слов’янські шпалери – КФТП». Однак кожен з них вирішив додатково освоїти професію електрогазозварника.

Навчання фінансується коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України. Воно може здійснюватися за очною (денною або вечірньою), дистанційною чи дуальною формами або поєднанням цих варіантів. Тривалість навчання залежить від обраної професії та може складати до шести місяців.

Отримати детальнішу інформацію та подати заяву на навчання можна онлайн.

Як повідомляв MYNIZHYN, у Чернігові вже кілька років успішно функціонує Університет третього віку, де навчаються студенти, яким понад 60 років. Ініціатива діє з 2011 року і щороку набуває все більшої популярності серед людей похилого віку. Програма постійно оновлюється та доповнюється новими факультетами, що дають можливість пенсіонерам навчатися та вдосконалюватися

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: