"Лелеча школа": історія про порятунок 17 лелеченят на Ніжинщині — Відео

З чотирьох гнізд у Тиниці на Чернігівщині, Опанасові (Броварський р-н), Іванкові та Новій Пухівці рятувальники вилучили 20 яєць. Їх передали до садиби Нюшанік, де в інкубаторі вилупилося 17 пташенят.

Лелеки здавна вважаються святими птахами в Україні. Наші предки вірили, що ці птахи наділені людськими душами, можуть відчувати людське серце та розуміти мову. Лелек також називають птахами долі, провісниками щастя та добробуту. Щороку, коли ці величні створіння повертаються до рідних гнізд, ми з полегшенням зітхаємо: «Тепер точно все буде добре».

Про вірність лелек складають легенди, проте іноді трапляється трагедія — один птах з пари гине. Цього року подібне нещастя спіткало чотири лелечі сім'ї. Якщо самець гине, коли самка висиджує яйця, вона не зможе вижити — пташка загине від голоду. Єдиний спосіб врятувати її та пташенят — це забрати яйця.

З чотирьох гнізд у Тиниці на Ніжинщині, Опанасові (Броварський р-н), Іванкові та Новій Пухівці рятувальники вилучили 20 яєць. Їх передали до садиби Нюшанік, де в інкубаторі вилупилося 17 пташенят, розповідає Команда порятунку тварин "KARG Kyiv".

Далі розпочалася титанічна праця Ірини та Валерія Снопків, які стали справжніми батьками для маленьких лелеченят. Вони вигодували пташенят, організували для них «дитячий садок», «лелечу школу», і навіть підготували до «вишу» перед відльотом у доросле життя.

Завдяки їхнім зусиллям сімнадцять білосніжних лелек з’явилися на світ і стали сильними та готовими до великого польоту. Безсонні ночі, втома — все це Ірина та Валерій перенесли заради того, щоб ці птахи виросли та полетіли. Їхня радість була змішана з сумом, коли пташки, дорослішавши, полетіли у вільне життя.

Відео можна переглянути за посиланням.

[GALLERY-631]

Можливо, наступної весни лелеки, яких Ірина та Валерій врятували, збудують свої гнізда біля вашого дому. І якщо це станеться, не забудьте подумки подякувати цим двом дивовижним людям за їхню невтомну працю та серце, віддане порятунку птахів.

Як повідомляв MYNIZHYN, 03 червня ніжинські зооволонтери врятували косулю. Це сталося вперше. Раніше вони рятували лише "хвостиків" та одного разу — лебедя

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: