За вересень над Чернігівщиною знищили вісім "Шахедів": подробиці

За вересень 2024 року Силами оборони України збили 144 ворожі безпілотники. Це дрони різних типів, зокрема «Суперкам», «Форпост», «Крило», але більшість атак здійснена за допомогою «Шахедів». Протягом місяця над Чернігівською областю знищили вісім «Шахедів», а над Сумщиною — 123 дрони.

За вересень 2024 року Силами оборони України збили 144 ворожі безпілотники. Це дрони різних типів, зокрема «Суперкам», «Форпост», «Крило», але більшість атак здійснена за допомогою «Шахедів».

Протягом місяця над Чернігівською областю знищили вісім «Шахедів», а над Сумщиною — 123 дрони. Решта безпілотників збивали у Харківській та Полтавській областях. У операціях з протидії безпілотникам брали участь військовослужбовці з Оперативно-тактичного угруповання «Сіверськ», мобільні вогневі групи та зенітні підрозділи Сухопутних військ ЗСУ, Сил територіальної оборони ЗСУ, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Добровольчих формувань територіальних громад, повідомляє ОК "Північ".

Варто зазначити, що протягом вересня 2024 року не було жодного дня, коли росія не атакувала українську територію ударними безпілотниками. Підрозділи протиповітряної оборони (ППО) працювали безперервно вдень і вночі, відбиваючи ворожі атаки.

До слова, у ніч на 1 жовтня 2024 року російські війська здійснили атаку на Україну, використавши 32 ударні безпілотники типу «Shahed», запущені з Приморсько-Ахтарська, Курська та окупованого Криму.

Внаслідок протиповітряного бою, Сили оборони України, включаючи авіацію, мобільні вогневі групи (МВГ) та системи радіоелектронної боротьби (РЕБ), збили 29 безпілотників у різних регіонах: Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Сумській та Дніпропетровській областях. Ще три ворожі дрони були локаційно втрачені внаслідок протидії РЕБ, без серйозних наслідків.


Фото: Статистика ПС за вересень 2024 року

Головне фото: Знешкоджений російський БпЛА «Герань» (Shahed) боєприпас над Україною. Автор: Олександр Федієнко

Як повідомляв MYNIZHYN, у ніч з 29 на 30 вересня 2024 року ворог завдав масштабного удару по Україні ракетами різних типів та ударними безпілотниками. Загалом, радіотехнічні війська Повітряних Сил України зафіксували 76 засобів повітряного нападу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: