Мешканку Ніжина визнали винною у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України

У травні цього року жінка приєдналася до групи в додатку «Viber», яка нараховувала 6743 учасники. Група спеціалізувалася на інформуванні мешканців про переміщення та дислокацію військовослужбовців ЗСУ, які здійснюють мобілізаційні заходи.

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області визнав місцеву жительку винною у створенні перешкод для законної діяльності Збройних Сил України. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 25 вересня.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 25 вересня.

У травні 2024 року жінка приєдналася до групи в додатку «Viber», яка нараховувала 6743 учасники. Група спеціалізувалася на інформуванні мешканців про переміщення та дислокацію військовослужбовців ЗСУ, які здійснюють мобілізаційні заходи.

Обвинувачена зробила щонайменше три дописи у групі, повідомляючи про місцеперебування військових: «В сторону базару сім зелених, виписують», «Біля Зірочки», «Можливо й було, але не бачила на власні очі», а також опублікувала один фотознімок військовослужбовців ЗСУ.

Такі дії жінки спричинили суспільно небезпечні наслідки, перешкоджаючи мобілізації та укомплектуванню армії під час воєнного стану.

Під час судового засідання прокурор надав угоду про визнання винуватості, яку суд затвердив. Жінці призначили покарання у вигляді штрафу на суму 140 тисяч гривень. Мобільний телефон, як знаряддя злочину, конфісковано у дохід держави.

Як повідомляв MYNIZHYN, на Чернігівщині засудили чоловіка за те, що інформував у Viber-групі жителів області про переміщення військовослужбовців ТЦК та СП.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: