У Ніжинської лікарні нове керівництво: Ольга Швець звільнилася за сімейними обставинами

На щотижневій оперативній нараді, 22 жовтня, Ольга Швець повідомила міському голові, що, у зв'язку з сімейними обставинами, вирішила звільнитися з посади гендиректора Ніжинської центральної міської лікарні.

На щотижневій оперативній нараді, 22 жовтня, Ольга Швець повідомила міському голові, що, у зв'язку з сімейними обставинами, вирішила звільнитися з посади гендиректора Ніжинської центральної міської лікарні.

Про це йдеться у повідомленні Ніжинської міської ради.

"У Ніжинській міській лікарні змінюється керівництво: в.о. генерального директора Ніжинської міської лікарні стане Олена Шейко, оскільки Ольга Швець звільнилась у зв’язку з одруженням та зміною місця проживання".

Міський голова запевняє, що "попри кадрові зміни, нашою метою залишається створення єдиного медичного містечка, яке надаватиме весь спектр якісних медичних послуг для ніжинців".


Фото: В.о. гендиректора Олена Шейко. Джерело: Facebook/Олена Шейко

Зі звітом Ольги Швець про виконану роботу на займаній посаді можна ознайомитися далі.

Ремонт та модернізація інфраструктури

Протягом 2023-2024 років відремонтували ключові відділення лікарні, зокрема тепломережі, приміщення для ПЛР-лабораторії та відділення реабілітації. Було також створили належні умови для встановлення ангіографічного обладнання та створено "Палату героя" для ветеранів.

У 2023 році з міського бюджету на ремонт ПРЛ-лабораторії виділено 3,2 млн грн; на асфальтування території лікарні - 545 тис. грн; 712 тис. грн витрачено на встановлення резервного джерела електропостачання в головному корпусі лікарні.

У 2024 році виготовлено ПКД (проєктно-кошторисну документацію) та відремонтовано приміщення для встановлення ангіографічного обладнання у сумі 4 млн. грн; 12 млн. грн спрямовано на ремонт відділення реабілітації; 200 тис. грн - на ПКД ремонтних робіт дитячого відділення.

Закупівля медичного обладнання

Лікарня отримала сучасне медичне обладнання (електроенцефалограф, мамограф та роботизовані пристрої для реабілітації пацієнтів), що загалом підвищило рівень медичного обслуговування та функціональні можливості закладу.

  • Електроенцефалограф – 300 тис. грн;
  • Мамограф – 9,2 млн грн;
  • Пристрій для реабілітації та функціональної сенсорно-моторної оцінки нижніх кінцівок – понад 13,5 млн грн;
  • Пристрій для навчання та оцінки рівноваги – близько 1,3 млн грн;
  • Пристрій для реабілітації верхніх кінцівок – понад 1,5 млн грн;
  • Контрольована реабілітаційна система для тренування верхніх кінцівок та м’язів спини – близько 912 тис. грн;
  • Контрольована реабілітаційна система для тренування нижніх кінцівок – понад 1,4 млн грн;
  • Роботизовані пристрої для реабілітації 4 шт. – близько 1,3 млн грн.

Загальна сума коштів, виділених з міського бюджету за період з 01 лютого 2023 по 22 жовтня 2024 року, складає 50 млн 140 тис. 320 грн.

Реформування лікарні та збільшення потужностей

Одним із головних завдань було приєднання Ніжинської районної лікарні, що дозволило розширити штат на 115 посад і збільшити кількість відділень до чотирьох. Завдяки цьому удвічі зросла кількість пролікованих пацієнтів. Загальне фінансування закладу збільшили коштом місцевого бюджету та договорів з НСЗУ.

Вищезазначений процес розпочався в лютому 2023 та завершився у квітні 2023 року. Загальне фінансування міського бюджету та НСЗУ до кінця 2023 року порівняно з 2022 роком збільшилося на 28,3 млн грн. У 2024 році - на понад 96,7 млн грн порівняно з 2023 роком.

Благодійна допомога

За звітний період лікарня отримала значну благодійну допомогу на суму близько 38 млн грн (нове медичне обладнання, засоби індивідуального захисту та меблі для палат), що сприяло покращенню умов лікування.

З початку 2023 року КНП «Ніжинська ЦМЛ ім. М. Галицького» отримала благодійну допомогу засобами медичного призначення на суму понад 17,3 млн грн, а саме: аналізатори, електрокардіографи, монітори пацієнта, системи телемедицини, апарати ШВЛ, ліжка функціональні, постільні набори, протипролежневі матраци з компресором, коляски інвалідні, каталки для транспортування хворих, пральні і сушильні машини, металопластикові вікна.

З початку 2024 року лікарня отримала благодійну допомогу засобами медичного призначення на суму близько 11,6 млн грн, а саме: маски хірургічні, медикаменти, засоби індивідуального захисту, милиці, медичні кушетки, меблі, аналізатори, зарядні станції, ліжко функціональне, дезінфекційні засоби, стіл операційний , електрохірургічний апарат, візок інвалідний, подушки протипролежневі, автомобілі.

За підтримки GIZ Ukraine: Resilient Society, «100% життя» - Мережа ЛЖВ, ГО «Медичні лідери» для мешканців Ніжинської громади покращено доступ до медичних послуг – перетворено реєстратуру старого типу на сучасну приймальню та кол-центр.
У межах реалізації Проєкту екстреного реагування Програми USAID DOBRE отримано 15 потужних зарядних станцій ємністю до 2100 Вт/год.

Кадрові зміни

Забезпечили роботою 21 нового спеціаліста та навчанням для 23 працівників лікарні, що дозволило підвищити кваліфікацію медичного персоналу та забезпечити більш якісне медичне обслуговування пацієнтів.

Підвищення доступу до медичних послуг

У вересні 2024 року провели розмежування потоків госпіталізації. Створений новий пост «Планова госпіталізація». Завдяки цьому зменшилось скупчення пацієнтів у приймальному відділенні, «планові» пацієнти не перетинаються з «екстреними» та з’явилась можливість заздалегідь записатись на планову госпіталізацію.

Як ви оцінюєте роботу Ольги Швець на посаді гендиректорки Ніжинської центральної міської лікарні імені Миколи Галицького — діліться з нами у коментарях.

Нагадаємо, що з появою нових молодих фахівців Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького отримала свіжий подих. Ми поспілкувалися з новими лікарями та дізналися про їхні перші враження від роботи в нашому місті. Чи справдилися їхні очікування, з якими викликами вони зіткнулися, і що, на їхню думку, можна покращити в наданні медичних послуг?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: