Як комунальні підприємства підготовлені у Ніжині до зими та можливих блекаутів?

Кодола прокоментував, як комунальні підприємства підготовані у Ніжині до зими та можливих блекаутів?

Минулий осінньо-зимовий період був складним для українців через масовані атаки на об'єкти енергетики. Цього року Росія знов може вдатися до терору критичної інфраструктури.

Повідомляє РБК Україна.

Президент Володимир Зеленський попередив, що й цієї зими очікується "багато атак" російськими ракетами та іранськими дронами, тому Україна потребує захисту. Водночас ккраїнська влада готує план дій на випадок тривалих відключень електроенергії.

Журналісти MYNIZHYN звернулися з таким питанням до міського голови Ніжина Олександа Кодоли: як комунальні підприємства підготовані у Ніжині до зими та можливих блекаутів: водоканал, теплмережа, ВУКГ (тобто стратегічні об'єкти міста).

Фото: Фейсбук Oleksandr Kodola

«Комунальні підприємства підготовлені до опалювального сезону на 100% і виконано весь комплекс підготовчих робіт відповідно до Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду. Під час підготовки керівникам було доручено врахувати всі ймовірні ризики під час проходження опалювального сезону, а також  обрахувати необхідні обсяги резервного живлення у разі блекауту – зазначив Кодола.  Усі об’єкти Ніжинського водоканалу забезпечені альтернативними джерелами енергопостачання, сформований запас дизпалива для безперервної роботи ВНС, КНС та очисних споруд». КП «ВУКГ» створює запаси пально-мастильних матеріалів і технічної води на випадок блекауту, піщано-сольової суміші та бішофіту для боротьби з ожеледицею. Працівники підприємства провели інспекцію автопарку спецтехніки для визначення готовності до зими.

До теми: Як готуються до зими теплогенеруючі підприємства Чернігова та що чекає містян у разі блекаутів


 

Журналісти MYNIZHYN провели опитуання у соцмережаж серед читачів: «Чи готуєтесь ви до можливих блекаутів цієї зими»"https://mynizhyn.com/news/misto-i-region/35004-ci-gotujetes-vi-do-mozlivix-blekautiv-cijeyi-zimi-shho-govoriat-nizinci.html" >читайте за посиланням.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: