Завершився районний етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

14 травня відбулося закриття районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Завданням змагань було фізичне, розумове виховання української молоді на основі козацьких моральних цінностей

14 травня відбулося закриття районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Завданням змагань було фізичне, розумове виховання української молоді на основі козацьких моральних цінностей

14 травня відбулося закриття районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної спортивної гри «Сокіл» («Джура»). Завданням змагань було фізичне, соціальне, розумове виховання української молоді на основі козацьких морально-світоглядних цінностей, формування серед молоді засад здорового способу життя засобами туризму і спорту. Учасники отримали багато нових знань, позитивних вражень, доторкнулися до невідомих сторінок історії України.

Програма змагань була дуже насиченою. Виступали команди з Ніжинського району «Соколята» (Великокошелівська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Сокіл» (Вертіївська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Січовики» (Галицька ЗОШ І-ІІІ ст.), «Крути ВУС» (Крутівська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Українці» (Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Кожум’яки» (Перемозька ЗОШ І-ІІІ ст.), «Талалай» (Талалаївська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Участь приймали у різноманітних конкурсах, демонстрували свої вміння в спортивних досягненнях в «Перетягуванні линви», «Смузі перешкод», «Штовханні гирі», «Тереновій грі», «Стрільбі». Інтелектуальні вміння проявляли в конкурсах «Відун», «Добре діло», «Рятівник». Кожен виступ конкурсу «Ватра» був наповнений духом справжнього патріотизму та козацьких традицій, любові до свого краю та Батьківщини.
 
У нелегкій боротьбі перемогу виборола команда Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Українці». Другими стали «Кожум’яки» із Перемозької ЗОШ І-ІІІ ст., (доречі, переможці минулорічної гри). Почесне третє місце заслужено отримала команда «Соколята» з Великої Кошелівки.
 
І переможці, і всі учасники гри були нагороджені дипломами та цінними подарунками. За І та ІІ місця – намети, за ІІІ місце – казан та набір похідного посуду. Такі ж набори посуду отримали всі інші команди-учасниці.
 
З вітальними словами до присутніх звернувся голова райдержадміністрації В’ячеслав Івашин. У своєму виступі В’ячеслав Анатолійович подякував усім командам та організаторам за участь та проведення заходу, побажав нових перемог та звершень. Окремо звернувся до команди-переможниці «Українці», яка найближчими днями представлятиме Ніжинський район на обласних змаганнях, аби вони були достойними тієї назви, яку обрали для команди. Бо справжні українці ніколи не падають духом і завжди впевнено йдуть до перемоги.
 
Не обійшлося і без маленьких курйозів. Виною тому стала погода, точніше дощ, який рясно змочив землю в останній день змагань і це стало перешкодою для виїзду автобусів. Але те, як усі дружньо визволяли їх з багнюки, ще раз підтверджує, що саме такі заходи як «Джура», не лише гартують тіло і дух, а й учать згуртованості та колективізму.
Організатори заходу дякують за сприяння: Ніжинському Райагролісництву (директор Олександр Залозний), КЗ "ЦПМСД" (головний лікар Іван Бондар), Ніжинському ВП ГУНП в Чернігівській області (начальник Володимир Бойко), ТОВ "Крок Агро" (керівник Юрій Дзюба), Олександру Максимцю та Андрію Миршавці.























































 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: