В Ніжині відкрився дитячий офтальмологічний кабінет

В дитячій полклінніці нещодавно відкрився і функціонує офтальмологічний кабінет. Для корекції зору встановлені такі апарати, як макулостимулятор, амбілоопанорама, окуляри Панкова і синоптофор

В дитячій полклінніці нещодавно відкрився і функціонує офтальмологічний кабінет. Для корекції зору встановлені такі апарати, як макулостимулятор, амбілоопанорама, окуляри Панкова і синоптофор


В сучасній офтальмології активно використовуються апартні методи лікування різних патологій, рятуючи зір без хірургічного втручання, а в окремих випадках, це єдиний спосіб покращити зір. Особливо ефективним є використання апаратів для лікування дитячих захворювань. Дані методики ефективні і прості, а головне клінічний ефект переважно триває місяцями і може застосовуватись дітям від 4 років.

В дитячій поліклінніці нещодавно відкрився і функціонує дитячий офтальмологічний кабінет. Для корекції зору встановлені такі апарати, як макулостимулятор, амбілоопанорама, окуляри Панкова і синоптофор. Це дає змогу проводити корекцію різних очних захворювань, зокрема короткозорості та косоокості. 

Завдяки міській владі було куплено комп’ютер та необхідне програмне забезпечення. Небайдужий ніжинець допоміг зробити косметичний ремонт в кабінеті і придбав віконний ролет. Головний лікар міської лікарні виділив кошти для придбання нових меблів. 
 
Зараз в кабінеті працює медсестра, яка пройшла відповідний тренінг, проте немає лікаря. Тому для проходження процедур батькам необхідно взяти направлення в Чернігівській обласній лікарні.
 
В Ніжині зараз налічується близько 800 дітей, що мають проблеми з зором. Для того щоб зір не падав, їм усім необхідно проходити корекційні процедури на цих апаратах. Раніше заради 20 хвилин корекційних вправ діти їздили в Чернігів. Зараз коли, створено кабінет корекції зору  діти можуть займатися в Ніжині. 
 
Вранці, близько 9 години, коли ми відвідали офтальмологічний кабінет, тут за різними пристроями уже займалося троє дітей. Тобто, зроблений перший крок для створення кабінету охорони зору, але для повноцінного функціонування кабінету потрібно докупити деякі речі, зокрема:
- апарат вакуумного масажу "АВМО 2М",
- апарат для тенування акомодації  "Струмочок"
- офтальмоскоп "Біомед"
- кольоротест.

Мета створення такого кабінету - забезпечити профілактику погіршення зору, зняти напругу і втому очей, попередити розвиток короткозорості.

Сподіваємось, що завдяки небайдужим ніжинцям кабінет буде доукомплектовано.












Ярослав Дигал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: