Податківці зустрілися з представниками бізнесу

Днями фахівці Ніжинської ОДПІ на чолі з в.о.начальника інспекції Геннадієм Тараненко зустрілися з представниками бізнесу - підприємцями , які працюють на загальній системі оподаткування

Днями фахівці Ніжинської ОДПІ на чолі з в.о.начальника інспекції Геннадієм Тараненко зустрілися з представниками бізнесу - підприємцями , які працюють на загальній системі оподаткування


Днями фахівці Ніжинської ОДПІ на чолі з  в.о.начальника інспекції Геннадієм Тараненко зустрілися з представниками бізнесу - підприємцями , які працюють на загальній системі оподаткування.

Під час виступу керівник інспекції проінформував присутніх про стан надходження податків та зборів до бюджетів усіх рівнів за півріччя 2016 року, відмітив вагомий вклад малого бізнесу у наповнення бюджетів. Звернув увагу на позитивну динаміку: платниками Ніжинського, Носівського, Борзнянського, Бобровицького та Козелецького районів спрямовано до бюджетів усіх рівнів 411 млн. грн. податків і зборів, надходження збільшились у півтора рази до відповідного періоду минулого року, додатково надійшло більше 140 млн. грн. Збільшення надходжень простежується як до державного, так і до місцевих бюджетів. 

У ході зустрічі учасники ознайомилися з типовими порушеннями податкового законодавства у веденні податкового обліку доходів та витрат, які виявляються в ході перевірок та аналізу поданої податкової звітності по податку на доходи фізичних осіб, військовому збору. 

Також обговорювалося питання щодо нарахування та сплати акцизного податку. Більш детально зупинилися на порядку заповнення звітів, що стосуються придбання та реалізації алкогольних та тютюнових виробів у роздрібній мережі, оскільки основний контингент платників нашого регіону здійснюють продаж в роздрібній мережі. Присутнім було доведено дані, скільки ж сплачується ними акцизного податку в перерахунку на одну отриману ліцензію. Та зазначено, що ці показники необхідно підвищувати, а своєчасно задекларовані платниками суми акцизного податку повинні бути сплачені у встановлені законодавством терміни.


Акцентована увага підприємців на необхідності легалізації зайнятості населення та відмови від зарплати “у конвертах”, підвищення рівня заробітної плати для стабільного забезпечення відрахувань із зарплати до бюджету.

Увагу присутніх  зосереджено на позитивні зміни у законодавстві стосовно єдиного соціального внеску. В умовах загального зниження навантаження на фонд оплати праці працедавці можуть не лише здійснювати оплату праці на рівні, що гарантується державою, а й підвищити її з огляду на економію в зв’язку зі зменшенням ставки ЄСВ.
Учасників зустрічі проінформували про роботу електронних сервісів ДФС України і адміністративні послуги, які надаються  у Центрах обслуговування платників .

Підприємці висловили свої бачення щодо розглянутих питань та мали змогу особисто отримати відповіді на хвилюючі питання безпосередньо у фахівців фіскальної служби.  

Підприємці висловили свої бачення щодо розглянутих питань та мали змогу особисто отримати відповіді на хвилюючі питання безпосередньо у фахівців фіскальної служби. том, підвищить рівень обізнаності платників податків. Фахівці фіскальної служби подякували платникам за зважений та відповідальний підхід до сплати податків та запевнили, що і надалі поліпшуватимуть якість надання послуг платникам та продовжать роботу над створенням комфортних умов для платників.
 
Ніжинська ОДПІ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: