В гімназії №3 відзначили День визволення Ніжина

15 вересня в Ніжинській гімназії №3 відзначили 73 річницю Дня визволення Ніжина від нацистських загарбників у роки Другої світової війни

15 вересня в Ніжинській гімназії №3 відзначили 73 річницю Дня визволення Ніжина від нацистських загарбників у роки Другої світової війни


Ось знову Ніжин прапорами вбраний.
І стелить осінь жовті килими,
Ми знову відзначаємо цю дату,
Згадавши, як на битву йшли вони...

15 вересня в Ніжинській гімназії №3 відзначили 73 річницю Дня визволення Ніжина від нацистських загарбників у роки Другої світової війни. Для учнів 5-х класів учителями історії Мазун Н.А. та Штайнеккер О.В., учнями 8-В класу була проведена урочиста лінійка з нагоди свята. Наталія Андріївна здійснила історичний екскурс, наголосивши на вагомому внеску українців у перемозі. Оксана Володимирівна ознайомила гімназистів з трагічними подіями в Бабиному Яру. 
 
Чуприна І.В. в бібліотеці підготувала книжкову виставку «Це нашої історії рядки». 

Гімназисти 8-В класу наголосили на тому, що полита кров’ю земля Ніжинщини пам’ятатиме вічно тих, хто загинув у боях. Пройдуть роки, десятиліття, вік за віком прошумлять над землею, прийдуть нові покоління, але вічно будуть живі Герої в пам’яті людській.
 
Учні вшанували загиблих Хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знаку та меморіальних дошок загиблим воїнам АТО.
 
Як мало залишилося тих, хто був учасником трагічних подій 1941-1945 р.р., тому учні 8-В класу з особливим трепетом ішли на зустріч з ветераном Александровим Павлом Григоровичем, щоб привітати з Днем визволення міста та низько вклонитися й подякувати за Перемогу.
 
У 3-Б класі Світлана Іванівна Марій провела урок розвитку зв’язного мовлення, який присвятили пам’яті героїв, що визволяли Ніжин. Учитель розповідала про героїв Ніжина, про важкі години боротьби за визволення рідного краю з ворогом, що приніс на нашу землю голод, страх, бідність. Темою уроку стали слова з відомого твору: «Ми маємо пам’ятати про…». Половину уроку діти провели у класі, складаючи розповідь на задану тему , а потім вирушили до пам’ятників Якову Батюку та відомій льотчиці Любі Губіній. Вони покладали квіти до меморіалів та вшановували пам’ять героїв Хвилиною мовчання.





















Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: