Визволити сина з біди обійшлося в 100 тисяч гривень

Відео.
«Син потрапив у біду, для позитивного вирішення питання потрібно заплатити», - такі повідомлення вночі 11 січня отримали двоє чернігівців

Відео.
«Син потрапив у біду, для позитивного вирішення питання потрібно заплатити», - такі повідомлення вночі 11 січня отримали двоє чернігівців


«Син потрапив у біду, для позитивного вирішення питання потрібно заплатити», - такі повідомлення вночі 11 січня отримали двоє чернігівців.

Пенсіонеру, 1933 року народження, невідомі телефоном сказали, що їх чадо потрапило в ДТП. Щоб врятувати свою дитину, дідусь віддав зловмиснику більше 100 тисяч гривень. 
 
Пенсіонерка, 1938 року народження, щоб врятувати сина, який буцімто знаходиться в лікарні, віддала 56 тисяч гривень.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за статтею 190. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.
 
Правоохоронці попереджають громадян не бути довірливими й відразу звертатись до поліції, оскільки тільки в такому випадку можливо затримати шахрая та повернути свої заощадження. Такий випадок був у Чернігові 2 роки тому, тоді бабуся пообіцяла шахраям віддати гроші, а сама передзвонила правоохоронцям, і зловмисника схопили на гарячому.
 
Шахраї здебільшого користуються шоковим станом людей, які, не розуміючи ситуації, відразу кидаються в крайнощі. Тому перед тим, як віддати кругленьку суму першому ліпшому, варто заспокоїтись і зателефонувати рідним та переконатись у правильності своїх дій.


Сюжет телеканалу «Новий Чернігів»
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: