Пам’ятнику борцям за незалежність бути: затвердили схему його розміщення

16 лютого на засіданні виконавчого комітету затвердили схему розміщення й зовнішнього вигляду пам’ятника борцям за незалежність та територіальну цілісність України

16 лютого на засіданні виконавчого комітету затвердили схему розміщення й зовнішнього вигляду пам’ятника борцям за незалежність та територіальну цілісність України


16 лютого на засіданні виконавчого комітету затвердили схему розміщення й зовнішнього вигляду пам’ятника борцям за незалежність та територіальну цілісність України, що розташовуватиметься в парку Ветеранів по вулиці Незалежності. 

Макет меморіалу у вигляді скульптури з гіпсу розробив Даниіл Ровенчин, який народився в Ніжині та навчається в Київській національній академії образотворчого мистецтва та архітектури (НАОМА). Було запропоновано два варіанти матеріалу, із якого виготовлятиметься пам'ятник: із каменя піщаника (потрібно близько 30 тисяч у.є.) та бетону (15 тисяч у.є). 
 
Вирішили, шо він повинен бути з піщаника, світлим, висотою в 3,5 метрів.



“У самій його ідеї закладений глибоко символічний характер. Якщо дивитись на пам'ятник зверху, він має вигляд козацького хреста. В образі - боєць, на якому військові берці як ознака сучасності, у руках воїна меч - як втілення перемоги, голий торс - нескореність духу, опущена голова символізує пам'ять про тих, хто загинув”, - відмітив міський голова Анатолій Лінник. 

За словами заступника міського голови Григорія Олійника, у цьогорічному бюджеті міста вже передбачена певна частина коштів для зведення пам'ятника. Після затвердження схеми розміщення й зовнішнього вигляду монументу виготовлятиметься макет в повен зріст, закуплятимуться матеріали та, врешті-решт, створюватиметься сам пам'ятник, що є досить тривалим процесом. Відтак, така процедура може затягнутися на півроку або більше. 
 
Слід зазначити, що в парку Незалежності планують побудувати храм та створити алею Слави. Пам'ятник розташовуватиметься “обличям” до центральної вулиці міста, позаду ж буде храм. 







Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: