Найуспішніші «бізнесвумен» Ніжина (відео)

Жінок часто називають представницями слабкої статі. Ніби вони створені в першу чергу забезпечувати домашній та сімейний комфорт

Жінок часто називають представницями слабкої статі. Ніби вони створені в першу чергу забезпечувати домашній та сімейний комфорт


Жінок часто називають представницями слабкої статі. Ніби вони створені в першу чергу забезпечувати домашній та сімейний комфорт. Найуспішніші «бізнесвумен» Ніжина доводять, що представниці прекрасної статі не слабкіші за чоловіків. 

Відомі спортсменки, політичні діячки, бізнес-леді  та прості жінки й дівчата. У кожної свої захоплення, свої мрії. Часто ці мрії стають реальністю, і нехай на це підуть десятки років. Як от, наприклад, у відомого ніжинського модельєра Тетяни Верби. Лише тиждень тому жінка відкрила власний магазин одягу. Тринадцять років як вона створює власні колекції. Хоча за дипломом Тетяна артистка сцени.
 


Тетяна Верба,
 дизайнер: «Я створила цей бізнес для своєї дитини. Потім довелось відкрити дім моди».
 
Жінка створює одяг еліт-класу, а відтоді, як відкрився магазин, — і для  пересічних жителів Ніжина. Робота часто займає багато часу. Та о котрій би Тетяна не повернулася додому, її завжди чекають двоє синів. Для неї, каже, це найголовніша підтримка у житті. Проте жінка давно мріє про взаємне кохання.
 
Тетяна Верба,  дизайнер: «Заміж я хочу. Треба зробити щось у своєму бізнесі, аби більше вдома ночувати».
 
Для іншої не менш успішної «бізнесвумен» головний секрет щасливого життя – це коханий чоловік. Наталія Копиця відома у Ніжині як «королева м’якої іграшки». У 90-х разом із чоловіком Анатолієм відкрила власну фабрику іграшок. Тепер іграшки від родини Копиця відомі по вій країні і мають більше шестиста найменувань.
 
Наталія Копиця: «Ось, Анатолій Олександрович. Мій чоловік, моя підтримка, батько моїх двох дітей. Тоді у нас були діти маленькі. І мене цікавило, чому іграшки так дорого коштують. А вони коштували стільки, бо нашого нічого не було».
 
Наталія намагається слідкувати за всіма новинками у дитячому світі іграшок. Перше завдання, яке перед собою ставлять працівники, – іграшка повинна мати добре обличчя, аби дитина не боялася з нею спати.
 
Наталія Копиця: «Всім однаково подобається м’яке, пухнасте. Всі люблять спати вночі з іграшками. В мене син досі спить із собакою, яку ми йому подарували років на п’ять».
 
Часто працівники фабрики виконують комерційні замовлення. Це можуть бути найрізноманітніші іграшки, як наприклад, сова-полісмен чи м’яка версія індійського Бога Крішни.
 
Це вихованці єдиної в області хореографічної школи. Нею також керує жінка – досвідчений майстер сцени Галина Тимошенко . Ця школа – втілення її мрії. Сьогодні тут займаються більше 200 дітей. Є хореографічний та музичний відділи. Галина Тимошенко каже, якщо робота до вподоби, тоді все буде виходити, саме тому треба робити те, що в тебе найкраще виходить.

Галина Тимошенко, директор Ніжинської дитячої хореографічної школи: «Складно було, коли починали. Але в мене такий мобільний колектив. Я йому повністю довіряю».
 
«Жінка-боєць» — так себе характеризує Валентина Градобик, директор Ніжинської школи №16. Нещодавно вона отримала медаль «За гідність та патріотизм». Каже, це заслуга всієї школи. Коли на фронті розпочалися воєнні дії, педагогічний колектив взявся збирати гуманітарну допомогу. Відвозили її самі на фронт. Про те, що бачили та де були, жінка розповідати не хоче, каже, це не найкращі спогади. Але залишитись осторонь тих подій вона не змогла б.
 
Валентина Градобик, директор Ніжинської школи: «Кожна жінка, якщо прийдуть в її сім’ю, на її землю, то вона буде захищатись. Це природа справжньої жінки».
 
Кожна з цих жінок досягла свого успіху. Жодна не приховує труднощів, які зустрічались на її шляху. Та поряд завжди були ті, хто їх підтримував. У когось це коханий чоловік, у когось сини, а у когось учні. Та справжня жіноча сила у любові: до своєї справи, а також до найрідніших людей.
 
"Сівер-центр"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: