"Спілка Самаритян" провела важливий тренінг з надання першої медичної допомоги

12 травня громадська організація «Спілка Самаритян України. Чернігівське об’єднання» розпочала свій новий проект «Перша допомога при нещасних випадках»

12 травня громадська організація «Спілка Самаритян України. Чернігівське об’єднання» розпочала свій новий проект «Перша допомога при нещасних випадках»


12 травня громадська організація «Спілка Самаритян України. Чернігівське об’єднання» розпочала свій новий проект «Перша допомога при нещасних випадках» за методикою та згідно концепцій, що відповідають європейським сучасним нормам безпеки, метою якого є підвищення рівня обізнаності населення в питаннях правильного надання домедичної допомоги задля порятунку життя в повсякденних і кризових ситуаціях. 

На жаль, показник смертності від надзвичайних ситуацій в Україні лише в 2013 році (коли ще не було військових конфліктів) становив 130-135 осіб на 100 тисяч населення, що перевищує відповідні показники країн Європи у 3-5 разів.

Потрібно пам’ятати, що перша допомога – це проблема не тільки медиків, а й суспільства в цілому. Адже в надзвичайній ситуації з потерпілим не завжди поряд професійні рятівники. Кожен з нас має бути готовим надати першу допомогу й тим самим зберегти здоров’я, а іноді й врятувати життя людини. Саме тому дуже важливим є навчання навичкам надання екстреної допомоги, ними має оволодіти кожна людина незалежно від віку, навіть дошкільного.



ГО «Спілка Самаритян України. Чернігівське об’єднання» вдячна всім слухачам тренінгу, представникам ГО «Соломія», ГО «Піклувальна рада – ПОРАДА», ГО «Добродар», ДНЗ №13, №12, №7 та №17, ГО «Друге дихання», Ніжинському центру соціальних служб для сім’ї та молоді, ЗОШ №2 за активну участь в освоєнні теоретичних знань та практичних навичків. Дякують за інформаційну підтримку й навчальному центру Спілки Робітничих Самаритян Баварії, що надихає й мотивує, віддає свій час і ресурси на волонтерську діяльність та допомогу тим, хто цього потребує; та Спілці Самаритян Київського об’єднання.

Тренінг відбувся завдяки фінансовій підтримці Ірини й Сергія Балакірєвих та інших благодійників. 

«Спілка Самаритян України" запевняє, що зможе навчити громадян необхідним діям по врятуванню життя, як поводити себе при нещасних випадках, як зберегти життя людини, як попередити. Ви впевнитесь що це просто, але важливо й необхідно знати та вміти надавати першу домедичну допомогу. 

Підписуйтесь на сторінку в Фейсбук Чернігівського об’єднання Спілки Самаритян України й отримуйте необхідну інформацію. Громадська організація запрошує до співпраці й інші громадські організації, підприємства, волонтерів, спонсорів.









Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: