Художній відділ краєзнавчого музею пропонують віддати під забудову

Художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею імені І.Спаського хочуть реконструювати: частину землі, де знаходиться музей, віддати інвесторам для забудови житлового будинку

Художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею імені І.Спаського хочуть реконструювати: частину землі, де знаходиться музей, віддати інвесторам для забудови житлового будинку


Художній відділ Ніжинського краєзнавчого музею імені І.Спаського хочуть реконструювати: частину землі, де знаходиться музей, віддати інвесторам для забудови житлового будинку, на першому поверсі якого розмістити музей зі збереженням колишньої площі. 

Із такою пропозицією сьогодні, 19 липня, на засіданні комісії з майнових і житлово-комунальних питань виступив начальник сектору з питань інвестиційної й зовнішньоекономічної діяльності Денис Ворона. 
 
Він наголосив на тому, що приміщення художнього відділу музею не має історичної цінності, воно знаходиться в аварійному стані, тож із ним потрібно щось робити. 
 
“Рано чи пізно нам потрібно приймати якесь рішення. Або виділяти кошти на ремонт, або будувати щось інше”, - зазначив начальник сектору з питань інвестиційної діяльності. 
 
У присутніх пропозиція викликала неоднозначні думки.

Пропонували реконструювати художній відділ разом із дитячою бібліотекою, що розташована поруч, і на першому поверсі можливого житлового будинку розмістити музей спільно з нею. На думку членів комісії, дитяча бібліотека знаходиться не в кращому стані, і при проведенні будівельних робіт вона може завалитися й впасти.

Врешті-решт, після сумнівів та суперечок, питання винесли на обговорення містобудівної ради. 
 




















Частина приміщення дитячої бібліотеки




Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: