У Ніжині навчають виживати та рятувати

Тактика ведення бою, евакуація поранених із зони бойових дій, надання першої медичної допомоги, робота бойових груп у приміщенні та на відкритій місцевості, стрес-тести новобранців і на завершення - закріплення знань на практиці

Тактика ведення бою, евакуація поранених із зони бойових дій, надання першої медичної допомоги, робота бойових груп у приміщенні та на відкритій місцевості, стрес-тести новобранців і на завершення - закріплення знань на практиці

Тактика ведення бою, евакуація поранених із зони бойових дій, надання першої медичної допомоги, робота бойових груп у приміщенні та на відкритій місцевості, стрес-тести новобранців і на завершення - закріплення знань на практиці.

У Ніжині демобілізовані бійці, волонтери та активісти навчали молодь, як вижити на війні, врятувати побратима та захистити Батьківщину. 

Вони пройшли війну і об’єдналися задля добрих справ. Колишній бійці добробатів та Збройних Сил України, які нині представляють Спілку ветеранів війни з Росією, спільно з волонтерами навчають молодь поводженню у стресових ситуаціях. Одним із ефективних комунікативних майданчиків є вишколи, де охочих навчають ефективній взаємодії в складі організованих груп.

Свою програму організатори заходу розрахували на два дні. Перший – теоретична частина, яку також поділили на дві частини: навчання в класах та на природі.
 
«На вишкіл зголосилося близько чотирьох десятків охочих, – розповідає організатор заходу волонтер Олександр Максимець. – Інструкторами виступили досвідчені бійці та медики, які не просто пройшли війну, а побували в найгарячіших точках Донбасу: евакуйовували поранених з-під Широкіного, займали промзону Авдіївки, просувалися на Світлодарській дузі. Загалом, їм є чим поділитися і є що сказати».

Практичну частину вишколу інструктори також поділили на кілька частин. Ніжинську молодь навчали основам поводження зі зброєю, тактичному переміщенню та роботі в групах – в так званій «червоній» і «жовтій» зонах. Особливу увагу присвятили наданню першої медичної допомоги та евакуації поранених з поля бою. Закріпили навички на пейнтбольному майданчику, евакуйовуючи умовних поранених до медичного транспорту і відпрацьовуючи тактичне переміщення реальної бойової одиниці в умовах обстрілу.

Організатори заходу відзначають, що мають намір поставити на потік вишкільну систему, адже навчання молоді в стресових ситуаціях системно ніхто не проводить. Особливу увагу активісти та ветерани приділяють ідеологічно-патріотичному вихованню.
 
«Хочеш миру – готуйся до війни», – кажуть ті, хто знає, що це таке.














































 

Віталій Назаренко, "Чернігівщина" №41 (650) від 12 жовтня 2017

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: