У Ніжині можуть створити молодіжний центр

5 грудня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулася робоча зустріч з ініціативною учнівською та студентською молоддю для розгляду питань перспективного розвитку молодіжної громади міста

5 грудня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулася робоча зустріч з ініціативною учнівською та студентською молоддю для розгляду питань перспективного розвитку молодіжної громади міста


5 грудня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулася робоча зустріч з ініціативною учнівською та студентською молоддю для розгляду питань перспективного розвитку молодіжної громади міста.

Після настановчого семінару з розробки Стратегії розвитку міста Ніжина, на якому були присутні представники робочої групи, був сформований власний план для обговорення стратегії розвитку молодіжної громади Ніжина.

З представниками молодіжних громадських організацій, загальноосвітніх, позашкільного, професійно-технічних та вищих навчальних закладів проаналізували результати опитування студентів міста щодо студентського життя, громадської активності, джерел отримання інформації. Це стало яскравим зрізом думки молоді міста щодо їх участі у громадському житті, форм та методів згуртування молодіжної громади, проблематики, яка турбує, та мотиваторів, які стимулюють до участі у громадських заходах.

Розглядали питання доцільності та можливості створення молодіжного центру у Ніжині, обговорювали важливість та шляхи відродження функціонування, подальшої діяльності потенційної молодіжної ради, дискусійним стало питання участі м. Ніжина у конкурсі «Молодіжна столиця України».

Думки висловлені різні, були дещо категоричні. Гаряче та водночас цікаво тривала дискусія. Шукаючи спільне консенсусне рішення, все ж присутні сформували власну спільну позицію щодо даних питань. Методом прямого голосування більшість учасників фокус-групи вирішила, що створення молодіжного центру в Ніжин потрібне, участь у конкурсі «Молодіжна столиця України» для молоді міста важлива та основна частина присутньої аудиторії готова працювати над створення молодіжної ради.

Розходилися зі своїми планами роботи у власних навчальних закладах для приваблення більшої кількості зацікавленої молоді до участі у роботі на розвиток молодіжної громади міста та своїми «домашніми завданнями». Наступна зустріч призначена на наступний тиждень, що було вирішено спільно.





















За матеріалами відділу у справах сім’ї та молоді

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: