До сторіччя бою під Крутами готують "мегавиставу" і реставрують музей

Область уже повним ходом готується до 29 січня, в цей день — 100-річчя бою під Кругами

Область уже повним ходом готується до 29 січня, в цей день — 100-річчя бою під Кругами

Масштабна підготовка до заходів, присвячених сотій річниці знаменитого бою під Крутами, ведеться на Чернігівщині. 

«Є ідея, щоб цього року у Крути приїхали молоді люди — вихованці ліцеїв з посиленою фізичною підготовкою зі всієї України. Таких закладів 24. Отже, може бути 300-400 курсантів, якщо не більше. Укрзалізниця збирається виділити окремий потяг, щоб доставити молодих людей до станції Крути. Доставка — за рахунок відправляючої сторони. Область забезпечить харчування та чай. Але це тільки плани поки що.

Тим часом на меморіалі вже півроку тривають роботи з благоустрою. Відремонтували колону, намети дерев’яні встановили, потяг, в якому розміщена музейна експозиція, пофарбували. Обласний драмтеатр готує мегавиставу, в ній будуть задіяні 100 чоловіків», — розповів Андрій Подорван, директор департаменту з питань інформаційної діяльності ОДА.

Чи приїдуть до меморіалу перші особи держави? З одного боку, ніби і треба. З іншого — нащо по морозу шастати, можна і в Києві, на Аскольдовій могилі, де поховано 30 крутянців, постояти на мітингу. Як би там не було, 100-річчя бою для обласних керманичів — серйозний екзамен, який ще треба пережити. Київське начальство швидке на розправу. Не такі шаровари чи хтось засне на мітингу — і прощавай, тепле місце. (Це жарт).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: