Екскурсію до картинної галереї відвідало майже півсотні ніжинців

Вчора відбулась 13-та екскурсія в рамках проекту "Знайомтесь - це наш Ніжин", ініційованого ніжинським осередком громадського об'єднання "Самопоміч". Екскурсія була присвячена картинній галереї НДУ

Вчора відбулась 13-та екскурсія в рамках проекту "Знайомтесь - це наш Ніжин", ініційованого ніжинським осередком громадського об'єднання "Самопоміч". Екскурсія була присвячена картинній галереї НДУ

Вчора відбулась 13-та екскурсія в рамках проекту "Знайомтесь - це наш Ніжин", ініційованого ніжинським осередком громадського об'єднання "Самопоміч".  Екскурсію відвідало 46 ніжинців усіх вікових груп - повідомляється на сторінці ніжинського "Об'єднання Спмопоміч" 

По темі: "Самопоміч" запрошує ніжинців на "Клуб Українського кіно"

"Не зважаючи на мокрий сніг під ногами, бажаючих ознайомитись з ніжинською картинною галереєю виявилось достатньо. І переконаний - жоден не пожалкував, що приєднався до нашого гурту цікавих.

З скарбницею Ніжинського вузу нас ознайомила фахівець університетського музею Анна Сергіївна Парубець. Завдяки її майстерності ми на півтори години занурились у світ Великого Мистецтва. Під керівництвом екскурсовода ми ознайомились із творчістю видатного українського художника С.Ф. Шишка і дізнались, що саме в Ніжині сьогодні знаходиться найбільша в Україні колекція його творів.

Ще більш яскраве враження залишили зали з колекцією картин подарованих родиною Безбородьків ніжинській Гімназії вищих наук ще у ХІХ ст. Це унікальні картини європейських живописців ХVІ-ХІХ ст. Дехто з присутніх на екскурсії відвідували галерею раніше, інші – побували вперше, але всі без винятку затамувавши подих переходили від одного полотна до іншого не вірячи, що це диво знаходиться в нас, в нашому рідному місті. Так, це теж частина Нашого Ніжина. Одна з його великих таємниць, про яку, на жаль, знають не всі. І сьогодні тих хто, доторкнувся до цієї таємниці стало на 46 чоловік більше. До зустрічі наступної суботи" - зазначив організатор екскурсії Геннадій Дудченко.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: