Поліція інформує про початок добровільної здачі зброї

Аналіз щоденних новин у ЗМІ а також кримінальної статистики протягом останнього часу викликає значне занепокоєння у працівників Ніжинського відділу поліції. У громадян стає все більше зброї, вибухівки та боєприпасів

Аналіз щоденних новин у ЗМІ а також кримінальної статистики протягом останнього часу викликає значне занепокоєння у працівників Ніжинського відділу поліції. У громадян стає все більше зброї, вибухівки та боєприпасів


Аналіз щоденних новин у ЗМІ а також кримінальної статистики протягом останнього часу викликає значне занепокоєння у працівників Ніжинського відділу поліції. У громадян стає все більше зброї, вибухівки та боєприпасів.

Зберігаючи у себе зброю та боєприпаси, громадяни не лише ризикують бути притягненими до кримінальної відповідальності, а і отримати серйозні травмування від необережного поводження з небезпечними предметами та речовинами.

На даний час найбільша кількість нелегальної зброї, вибухівки та боєприпасів потрапляє до міста із зони АТО. Привозять її як військові, так і волонтери, журналісти. Чи то на згадку про поїздку до місця розгортання військового конфлікту, чи вважаючи, що снаряд є відпрацьованим та може стати музейним експонатом новітньої історії держави, громадяни привозять небезпечні предмети, навички поводження з якими, дуже часто, відсутні.

Ніжинською поліцією вживаються заходи щодо запобігання випадкам скоєння злочинів з використанням зброї, а також нещасних випадків при поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою. Основні зусилля направлені на скорочення незаконного обігу зброї  серед населення.

Для цього керівництвом поліції ініціюється проведення місячників добровільної здачі зброї.

Інформацію про це надав особисто начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Бойко.

За період проведення подібних заходів у 2014 – 2017 роках громадянами міста Ніжина та Ніжинського району було добровільно здано 146 одиниць зброї (з них 73 гладкоствольних рушниць, 19 одиниць холодної зброї, 9 нарізної зброї, 33 газових пістолетів і револьверів, 8 одиниці спецзасобів, 3 саморобний вогнепальний пристрій, зброя армійських зразків – 1), а також боєприпасів в кількості 876 штук різних калібрів, та 12 гранат типу Ф-1.

Починаючи з першого квітня на всій території Чернігівської області, у тому числі на території обслуговування Ніжинського відділу поліції, проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, який триватиме до тридцятого квітня.

Протягом вказаного періоду громадяни, які мають будь-які придбані нелегально вибухові пристрої, боєприпаси, а також вогнепальну зброю - можуть добровільно здати їх до Ніжинського відділу поліції, при цьому уникнувши кримінальної відповідальності. Громадяни ж, які мають незареєстровану зброю, за умов які не суперечать відповідним вимогам законодавства України, можуть зареєструвати її та цілком легально використовувати у межах дозволених чинним законодавством.

Вже в перший день профілактичних заходів, до Ніжинського відділу поліції місцевою жителькою добровільно здано 50 набоїв калібру 8,7 мм.

Нагадуємо!

За незаконне зберігання, носіння, перевезення та використання вогнепальної, холодної, травматичної та газової зброї, набоїв чи інших вибухових матеріалів громадяни несуть адміністративну та кримінальну відповідальність. Скористайтеся передбаченою законодавцем можливістю уникнути відповідальності та добровільно здайте до поліції зброю, боєприпаси та вибухівку. Цінуйте своє життя, здоров’я та не заплямовану вироками суду репутацію.

За додатковою інформацією звертатися у відділ контролю обігу зброї у сфері дозвільної системи Ніжинського відділу поліції або за тел. 046-312-51-05.

Начальник ніжинського відділу поліції Володимир Бойко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: