Ніжинець Олександр Кулепестін здобув перше місце на Міжнародному фестивалі з шахів

На весняних канікулах вихованці ніжинської шахової школи взяли участь у традиційному XXVIII Міжнародному фестивалі «Київська весна»

На весняних канікулах вихованці ніжинської шахової школи взяли участь у традиційному XXVIII Міжнародному фестивалі «Київська весна»

На весняних канікулах вихованці ніжинської шахової школи взяли участь у традиційному XXVIII Міжнародному фестивалі «Київська весна».

420 шахістів з багатьох областей України та Польщі протягом тижня з 25 по 31 березня змагались у гостинному приміщенні ЗОШ №219 Оболонського району міста Києва.

У програмі фестивалю було передбачено 8 турнірів: 5 — з класичних шахів, 2 — зі швидких шахів та 1 — з блискавичної гри.

Ніжинські спортсмени виступали у групах «А» — OPEN (2003 р. н. та старші), «В» — (2004-2005 р. н. ), «D» — (2008 - 2009 р. н. ) – класичні шахи з обрахунком рейтингу України та у групі «I» ), (2008-2012 р. н.) — швидкі шахи з обрахунком міжнародного рейтингу FIDE.

Найкращий результат — у нашого Олександра Кулепестіна (група «D», 120 учасників!), 8,0 очок з 9 можливих – чисте I місце та + 52 пункти до національного рейтингу. У турнірі «I» (102 учасники), набравши 8,0 очок з 9 можливих, Олександр посів ІІ місце за додатковими показниками.

Кіріл Білиловець (група «В», 49 учасників) показав також гідно виступив — 5,5 очок з 9 та 11 місце, і отримав спеціальний приз.

Андрій Нестеренко та Дмитро Дегтяренко у дорослому, найсильнішому за складом турнірі (група «А», 116 учасників), де грали 4 МС, багато КМС, виступили скромніше: 4,0 очка з 9 - 72 місце та 2,5 очка з 9 – 104 місце відповідно.

Але незважаючи на різні підсумкові місця в турнірній таблиці, усі наші шахісти здобули важливий ігровий досвід та отримали багато приємних вражень від змагань.









Управління освіти Ніжинської міської ради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: